Voor 4 personen:
...

Voor 4 personen: Voor de chilipasta 1 verse lange Thaise chilipeper (prik chee fa), 3 eetlepels water, 2 teentjes knoflook, 1 eetlepel olijfolie Voor de bloemkool en aubergine 1 aubergine, 1 bloemkool Voor de rooksaus 1 eetlepel gerookte hete saus (Fumado van Swet of Smoky Chilli van Rascal), 2 eetlepels olijfolie, sap van een citroen, gerookte paprika, zout Voor de linzen 1 grote rode ui, 300 g kerstomaatjes, 2 eetlepels tomatenpuree, 750 ml water, 350 g rode linzen Voor de kruiding 1 eetlepel tamari, 1 theelepel chilivlokken (zo mogelijk Pul Biber van Mill & Mortar), 1 eetlepel kokosyoghurt Bereid de chilipasta. Snijd de rode peper doormidden, verwijder de zaadjes met de punt van een mes. Snijd de peper vervolgens in ultrafijne blokjes. Doe deze blokjes in een pan met 3 eetlepels water. Breng aan de kook. Laat 3 tot 4 minuten sudderen. Draai door de gehaktmolen met twee teentjes knoflook en een eetlepel olijfolie. Zet opzij. Maak de aubergine en de bloemkool schoon. Snijd de aubergine in schijfjes en de bloemkool in grote plakken. Meng de ingrediënten van de rooksaus. Spreid de bloemkoolplakjes en aubergineschijfjes uit over een bakplaat. Overgiet met de rooksaus. Zet in de oven op 180°C. Meng na 20 minuten door de groenten om te draaien. Zet weer 20 minuten in de oven. Bak de grote rode ui, in ringen gesneden, in een pan met olijfolie, zo'n 10 minuten nadat je de bloemkool en aubergine een eerste keer in de oven hebt gezet. Voeg na 10 minuten de kerstomaatjes toe. Voeg ook de tomatenpuree en de chilipasta toe. Meng goed en voeg daarna 750 ml water en de linzen toe (bij voorkeur 24 uur geweekt in koud water). Laat een halfuur garen. Aarzel niet om linzen toe te voegen als ze water hebben opgenomen. Doe de linzen als ze gaar zijn in een schaal en leg de bloemkool en aubergine erbovenop. Voeg een eetlepel tamari, een theelepel chilipoeder en een eetlepel kokosyoghurt toe.