De zoetheid die naar voren komt in een paprika als hij wordt gegrild, is magisch. Samen met geitenkaas, olijven en munt en in balans gebracht met een mooie balsamico is het een ware traktatie op de zomerse eettafel.
...

De zoetheid die naar voren komt in een paprika als hij wordt gegrild, is magisch. Samen met geitenkaas, olijven en munt en in balans gebracht met een mooie balsamico is het een ware traktatie op de zomerse eettafel. 4 porties | 30 min. grilLtijd 10 min. (50/50) 4 grote rode paprika's 1 teen knoflook 100 ml olijfolie (extra vergine) 2 tl balsamicoazijn blaadjes van 3 takjes munt 2 takjes tijm Zout en zwarte peper TOEVOEGEN: 150 g geitenkaas (van de rol) Kleine olijven, bij voorkeur taggiaolijven Halveer de paprika's en verwijder de zaadlijsten. Gril ze eerst met het vel naar beneden op directe warmte tot ze beginnen te blakeren. Draai ze om en gril ze een paar minuten op indirecte warmte tot ze zacht zijn, maar nog wel bite hebben. Leg de paprika's in een kom en dek af met plasticfolie. Laat ze zo 15 minuten rusten. Je kunt de schil er dan gemakkelijk af halen. Verwijder het vel van de paprika's. Dat gaat het gemakkelijkst met een klein mesje. Snijd de paprika's in lange repen. Schil de knoflook en snijd hem in plakjes. Leg de plakjes samen met de paprika's op een bord. Besprenkel met de olijfolie en balsamicoazijn. Strooi de munt en tijm erover. Doe er ook nog wat zout en peper op en serveer met de geitenkaas en olijven.