Expert Benoît De Witte van restaurant Benoît De Witte.

© Heikki Verdurme

“Brood! Meer bepaald zuurdesembrood. Wij maken het sinds een maand of zeven zelf en ik zie het veel collega’s ook doen. Klanten willen graag lekker brood, maar dat is niet zo eenvoudig als je denkt. Bij zuurdesembrood draait het om de details, zelfs hoe je het brood insnijdt voor het in de oven gaat, heeft een effect op de smaak. Ik ben er al maanden elke dag mee bezig, het moet je echt betoveren wil je het volhouden. Nadat het product een tijdje in een verdomhoekje zat, is brood vandaag weer helemaal terug. Niet alleen in restaurants, ook in bakkerijen zie ik een verandering. In Lissabon bijvoorbeeld is er een bakker die maar één soort brood bakt, met bloem die speciaal voor hem gemalen wordt, en elke ochtend staan er twintig, dertig mensen in de rij. Nog warm van de oven gaat dat de zak in, zo vers dat het nog niet gesneden kan worden. Ook wij verkopen wat we niet in het restaurant gebruiken. Dat is natuurlijk iets duurder, maar voor echt lekker brood willen klanten dat duidelijk betalen.”

benoitdewitte.be

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content