De eerste latina prinses, Elena van Avalor, deed al in 2015 haar intrede tot de Disney-familie. Zo werd ze de eerste prinses met Latijn-Amerikaanse trekken. Elena maakte haar televisiedebuut in een aflevering van Sofia the First, maar er werd toen al aangegeven dat de prinses later haar eigen serie zou krijgen.

Op dat moment hebben de fans even moeten wachten, maar nu is het eindelijk zover. Nog deze zomer zal Elena te zien zijn in haar eigen televisieprogramma op Disney Channel, zo bericht de Los Angeles Times. Daarin zal ze met behulp van enkele magische wezens haar koninkrijk uit de handen van een boosaardige heks moeten bevrijden.

Met deze nieuwe prinses geeft Disney eindelijk gehoor aan de vele Latijns-Amerikaanse fans die al jaren zitten te wachten op een prinses die ze hun eigen kunnen noemen. Dat probeerden ze eerder al door het introduceren van prinsesje Sofia, maar met haar lichtbruine lokken en blauwe ogen kon die niet voldoen aan de wensen van de latino gemeenschap. Ze bleven op hun honger zitten. Met prinses Elena wordt er een waarheidsgetrouwere versie van een latina opgevoerd. De prinses zal bruine ogen en donker haar hebben, waardoor de Latijns-Amerikaanse gemeenschap zich eindelijk weerspiegeld ziet in een Disney prinses. Elena van Avalor kan zo het boegbeeld worden van heel wat kinderen die zich niet herkennen in de andere - vaak blanke - prinsessen.

(SDW)

De eerste latina prinses, Elena van Avalor, deed al in 2015 haar intrede tot de Disney-familie. Zo werd ze de eerste prinses met Latijn-Amerikaanse trekken. Elena maakte haar televisiedebuut in een aflevering van Sofia the First, maar er werd toen al aangegeven dat de prinses later haar eigen serie zou krijgen.Op dat moment hebben de fans even moeten wachten, maar nu is het eindelijk zover. Nog deze zomer zal Elena te zien zijn in haar eigen televisieprogramma op Disney Channel, zo bericht de Los Angeles Times. Daarin zal ze met behulp van enkele magische wezens haar koninkrijk uit de handen van een boosaardige heks moeten bevrijden. Met deze nieuwe prinses geeft Disney eindelijk gehoor aan de vele Latijns-Amerikaanse fans die al jaren zitten te wachten op een prinses die ze hun eigen kunnen noemen. Dat probeerden ze eerder al door het introduceren van prinsesje Sofia, maar met haar lichtbruine lokken en blauwe ogen kon die niet voldoen aan de wensen van de latino gemeenschap. Ze bleven op hun honger zitten. Met prinses Elena wordt er een waarheidsgetrouwere versie van een latina opgevoerd. De prinses zal bruine ogen en donker haar hebben, waardoor de Latijns-Amerikaanse gemeenschap zich eindelijk weerspiegeld ziet in een Disney prinses. Elena van Avalor kan zo het boegbeeld worden van heel wat kinderen die zich niet herkennen in de andere - vaak blanke - prinsessen. (SDW)