Het IGVM telde 2.349 meldingen in 2019. Daarbij ging het om 370 vragen om juridische informatie, 254 klachten en 1.725 mededelingen. Bijna zeven op de tien meldingen ging over seksisme.

In 2018 was dat een op de vijf. Het IGVM duidt dat die 'explosie' van het aantal meldingen deels te wijten is aan de zaak-Jeff Hoeyberghs. De plastische chirurg deed op een lezing eind vorig jaar bij de rechtse studentenclub KVHV een reeks seksistische en vrouwonvriendelijke uitspraken. Die zaak alleen leidde tot bijna 1.500 meldingen. 'Maar het weerspiegelt ook het collectieve bewustzijn en de groeiende afkeuring van de burgers tegenover gewelddadige en discriminerende handelingen, opmerkingen en daden', klinkt het in het persbericht.

Het IGVM zegt dat de toename van het aantal meldingen het instituut nog meer in de frontlinie plaatst. Maar de financiële en menselijke middelen houden geen gelijke tred, aldus het IGVM. (Belga)

Het IGVM telde 2.349 meldingen in 2019. Daarbij ging het om 370 vragen om juridische informatie, 254 klachten en 1.725 mededelingen. Bijna zeven op de tien meldingen ging over seksisme.In 2018 was dat een op de vijf. Het IGVM duidt dat die 'explosie' van het aantal meldingen deels te wijten is aan de zaak-Jeff Hoeyberghs. De plastische chirurg deed op een lezing eind vorig jaar bij de rechtse studentenclub KVHV een reeks seksistische en vrouwonvriendelijke uitspraken. Die zaak alleen leidde tot bijna 1.500 meldingen. 'Maar het weerspiegelt ook het collectieve bewustzijn en de groeiende afkeuring van de burgers tegenover gewelddadige en discriminerende handelingen, opmerkingen en daden', klinkt het in het persbericht. Het IGVM zegt dat de toename van het aantal meldingen het instituut nog meer in de frontlinie plaatst. Maar de financiële en menselijke middelen houden geen gelijke tred, aldus het IGVM. (Belga)