Coco Chanel, de meest legendarische Franse modeontwerpster uit de 20ste eeuw, speelt de hoofdrol in een stripverhaal dat wordt uitgegeven door Editions Naïve. Dat schrijft de Franse Vogue. Terwijl het leven van legende Gabrielle Bonheur 'Coco' Chanel al werd opgetekend door verschillende auteurs zoals bijvoorbeeld in het boek 'L'allure de Chanel' van Paul Morant en in epische foto's van Anne Fontaine en Kounen, wordt ditmaal het leven van Coco Chanel weerspiegeld in een stripverhaal.

Koningin van de mode Terwijl de modewereld zich klaarmaakt om de 100ste verjaardag van Chanel's allereerste modeboetiek in Normandië te vieren, vormt mevrouw Chanel het onderwerp in een van de stripverhalen van Editions Naïve die gaan over invloedrijke vrouwen uit de geschiedenis. Geïllustreerd door Bernard Ciccolini en geschreven door Pascale Frey, volgt het stripverhaal het leven van Coco Chanel, die toch wel als koningin van de mode wordt beschouwd.

Er was eens

Het stripverhaal van Chanel begint wanneer haar modecarrière startte als een simpele verkoopster. Klein begonnen, groeide ze al snel uit tot een mode-icoon binnen de modewereld. Ook werd er subtiel aandacht besteed aan de twee grote liefdes uit haar leven Etienne Balsan en Arthur Capel. Ook wordt er verteld over hoe ze leerde naaien, haar periode als cabaretzangeres, haar succes in Hollywood, haar verhuizing van Chanel naar Parijs in de beroemde Rue Cambon en haar gevoel voor humor. De sterke persoonlijkheid van Chanel komt sterk naar voren en dit alles in waterverf. (YM)

Coco Chanel, de meest legendarische Franse modeontwerpster uit de 20ste eeuw, speelt de hoofdrol in een stripverhaal dat wordt uitgegeven door Editions Naïve. Dat schrijft de Franse Vogue. Terwijl het leven van legende Gabrielle Bonheur 'Coco' Chanel al werd opgetekend door verschillende auteurs zoals bijvoorbeeld in het boek 'L'allure de Chanel' van Paul Morant en in epische foto's van Anne Fontaine en Kounen, wordt ditmaal het leven van Coco Chanel weerspiegeld in een stripverhaal. Koningin van de mode Terwijl de modewereld zich klaarmaakt om de 100ste verjaardag van Chanel's allereerste modeboetiek in Normandië te vieren, vormt mevrouw Chanel het onderwerp in een van de stripverhalen van Editions Naïve die gaan over invloedrijke vrouwen uit de geschiedenis. Geïllustreerd door Bernard Ciccolini en geschreven door Pascale Frey, volgt het stripverhaal het leven van Coco Chanel, die toch wel als koningin van de mode wordt beschouwd. Er was eens Het stripverhaal van Chanel begint wanneer haar modecarrière startte als een simpele verkoopster. Klein begonnen, groeide ze al snel uit tot een mode-icoon binnen de modewereld. Ook werd er subtiel aandacht besteed aan de twee grote liefdes uit haar leven Etienne Balsan en Arthur Capel. Ook wordt er verteld over hoe ze leerde naaien, haar periode als cabaretzangeres, haar succes in Hollywood, haar verhuizing van Chanel naar Parijs in de beroemde Rue Cambon en haar gevoel voor humor. De sterke persoonlijkheid van Chanel komt sterk naar voren en dit alles in waterverf. (YM)