Bengaalse vrouwen die in het huwelijksbootje traden en hun voorhuwelijkse status moesten aanvinken, hadden tot voor kort de keuze tussen 'gescheiden', 'weduwe' en 'maagd'. Die laatste term was al jaren goed voor discussie. Behalve dat het idee dat een ongetrouwde vrouw maagd is getuigt van een behoorlijk achterhaalde visie op vrouwen en hun seksualiteit, namen mensenrechtenactivisten ook aanstoot aan het feit dat bruidegoms geen verklaringen in die zin hoefden af te leggen.

Dat moet nu veranderen, zo oordeelde het Bengaalse Hooggerechtshof. De term 'maagd' moet op het papierwerk worden aangepast naar 'ongetrouwd' en ook mannen zullen de vraag moeten beantwoorden.

Bengaalse vrouwen die in het huwelijksbootje traden en hun voorhuwelijkse status moesten aanvinken, hadden tot voor kort de keuze tussen 'gescheiden', 'weduwe' en 'maagd'. Die laatste term was al jaren goed voor discussie. Behalve dat het idee dat een ongetrouwde vrouw maagd is getuigt van een behoorlijk achterhaalde visie op vrouwen en hun seksualiteit, namen mensenrechtenactivisten ook aanstoot aan het feit dat bruidegoms geen verklaringen in die zin hoefden af te leggen. Dat moet nu veranderen, zo oordeelde het Bengaalse Hooggerechtshof. De term 'maagd' moet op het papierwerk worden aangepast naar 'ongetrouwd' en ook mannen zullen de vraag moeten beantwoorden.