Lily Allen is gloednieuw jurylid voor ontwerpwedstrijd H&M

© Instagram

De Zweedse modeketen maakte vandaag de acht finalisten bekend die meedingen naar de H&M Design Award 2015. Bovendien zetelt niemand minder dan Lily Allen in de jury.

Geen Belgische naam in het rijtje van geselecteerde ontwerpers. Designers uit onder meer Polen, Servië en China zijn in de running voor die felbegeerde trofee. Het zijn allen studenten van wereldberoemde mode-opleidingen overal ter wereld, zoals bijvoorbeeld Central Saint Martins in Londen en Parsons in New York.

De ontwerpen van Eddy Anemian, de winnaar van 2014.
De ontwerpen van Eddy Anemian, de winnaar van 2014.

‘De creativiteit, de passie en de technische vaardigheden die we dit jaar bij de kandidaten voor de H&M Design Award hebben gezien, zijn uitzonderlijk’, klinkt het bij Ann-Sofie Johansson van H&M. De acht finalisten zullen hun inspiratiebronnen en hun collectie moeten voorschotelen aan een jury van experten, waaronder dus de Britse popster Lily Allen.

De winnaar krijgt de Design Award overhandigd en zal zijn collectie in de winkelrekken zien belanden. Elke finalist krijgt bovendien een geldprijs van 5000 euro. De vorige winnaar van de award was Eddy Anemian, een Franse student van het Belgische La Cambre. De winnaar wordt in januari bekendgemaakt. (AB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content