Leuke culturele uitstapjes voor jong en oud tijdens de Kerstvakantie

© istock

Naast de talloze Kerstmarkten met ijspistes en warme chocomelk – of glühwein – zijn er nog heel wat winterse activiteiten deze Kerstvakantie. Deze culturele activiteiten zijn ideaal om met je gezin en vrienden heen te trekken.

Kerst in DE Studio

Van woensdag 27 december tot en met zondag 7 januari viert Villanella Kerst in DE Studio. Er staan onder andere voorstellingen, workshops, filmvertoningen, yoga en een springkasteel op de agenda.

Er worden voorstellingen van Laika, Tuning People, De Maan, Theater De Spiegel en Theater FroeFroe getoond.

Het thema dit jaar, geïnspireerd door Paul Klee, is ‘kleuren’. Families krijgen een kleurenbad met kleurrijke voorstellingen en films. Een workshop graffiti mocht ook niet ontbreken op de planning.

28/12-7/01

Klik hier voor meer info en tickets.

Kerst in DE Studio
Kerst in DE Studio© Lichtwaas

Zebrawoods

Een pop-up winterbos in de Zebrastraat in Gent met hartverwarmende concerten. Van Gabriel Rios tot de Compact Disk Dummies. Van te dansen en mee te zingen krijg je natuurlijk honger, maar daar heeft de organisatie gelukkig aan gedacht. De catering wordt voorzien door Coeur Catering.

27/12-7/01

Klik hier voor meer info en tickets.

Leuke culturele uitstapjes voor jong en oud tijdens de Kerstvakantie
© gf

Wintervuur

Het tweejaarlijkse podiumkunstenfestival met focus op circus, theater en muziek slaat van 28 december tot 6 januari de tenten op in Spoort Oost in Borgerhout. Denk aan de sfeer van een circuskaravaan of kermisdorp.

Ook deze editie zijn er premières en recent werk van lokale theatergezelschappen te bewonderen. Verder staan er circusvoorstellingen, pleinanimaties en vuurinstallaties op de planning. En alsof dat nog niet genoeg entertainment was, zijn er ook gratis namiddagconcerten en clubconcerten voorzien.

Ga op ontdekkingstocht in Wintervuur en laat je cultureel verwarmen.

28/12-6/01 in Spoor Oost Borgerhout

Klik hier voor meer info en tickets.

Leuke culturele uitstapjes voor jong en oud tijdens de Kerstvakantie
© gf

Winteravonden in Bokrijk

Het Openluchtmuseum Bokrijk baadt tijdens Winteravonden traditiegetrouw in een gezellige winterse avondsfeer met heel wat leuke activiteiten voor de hele familie. Nostalgische kermisattracties nemen je mee terug in de tijd ’s avonds geniet je van spetterend vuurwerk.

In de Oude Stad vertellen de muren een winters verhaal en is er een winterdorp op het marktplein (enkel van 26 tot 30 december). Beleef ook De Sixties in kerstsfeer kerstfeer.

Van 26 december tot en met 30 december, en van 5 januari tot en met 7 januari, telkens van 16u tot 21u.

Klik hier voor meer info.

Leuke culturele uitstapjes voor jong en oud tijdens de Kerstvakantie
© gf

PhotoBrussel Festival

Het thema van het PhotoBrussels Festival is dit jaar portretfotografie. Het festival vindt plaats op verschillende plaatsen in de stad. Het fotografiefestival is een jaarlijkse ode aan hedendaagse fotografie. Er wordt werk getoond van zowel Belgische als internationale fotografen.

Wie een uitstapje naar Brussel op de agenda heeft staan, kan ook meegenieten van het PhotoBrussel Festival.

Nog tot 20 januari.

Klik hier voor meer info.

Leuke culturele uitstapjes voor jong en oud tijdens de Kerstvakantie
© gf

Retrospectieve Hendrik Kerstens

De Mijlpaal in Knokke toont werk van de fotograaf Hendrik Kerstens. Hij werd gelauwerd met onder andere de Taylor Wessing Photographic Prize van de National Portrait Gallery, London (2008) en een Lucie Award (2013). De fotograaf stelde al tentoon in Amsterdam, Brussel, London, New York, Los Angeles en diverse locaties in Latijns-Amerika.

Zijn dochter Paola is zijn model, zijn muze maar ook de spiegel van zijn eigen ontwikkeling als vader, als mens en als kunstenaar.

De Mijlpaal toont een ongeziene selectie van vroege werken, referentiewerken en recent en exclusief werk. Samen zorgen deze beelden voor een overzicht van Kerstens oeuvre.

Nog tot 25 februari. Klik hier voor meer info.

Hendrik Kerstens.
Hendrik Kerstens.© gf

(LP)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content