Kendall Jenner krijgt extra cellulitis aangesmeerd

Is het Amerikaanse topmodel het laatste slachtoffer van Photoshop geworden?

Een Australisch tijdschrift heeft cellulitis met de computer aangebracht op de heupen, dijen en billen om Jenner vervolgens ’te dik’ te noemen voor de catwalk.

Het Australische magazine ‘Famous’ ligt onder vuur. Zo zou het magazine een foto van Kendall Jenner, recent op de catwalk voor Tommy Hilfiger tijdens de New York Fashion Week, hebben bewerkt. Ze zouden haar cellulitis hebben gegeven op billen, heupen en dijen. Daarnaast zou het magazine haar ook bestempeld hebben als ’te dik voor de catwalk’. Een pijnlijke uitschuiver van het tijdschrift dat compleet de mist ingaat met deze bewerkte foto.

Het bewerkte beeld van de 18-jarige Kendall op de catwalk voor Tommy Hilfiger haalde zelfs de cover van het tijdschrift ‘Famous’. Hiermee wordt ook duidelijk dat het jonge topmodel steeds meer in de spotlights komt te staan en de fakkel van zus Kim een beetje overneemt. Bij de coverfoto staat: ‘Je bent te dik voor de catwalk. Kendall moet 8 kg afvallen.’ Tijdschriften die durven beweren dat een meisje van 18 jaar te dik is, die eigenlijk mager is, die moeten toch wel eens gaan bekijken wat ze doen met het zelfbeeld van het meisje.

Vriendinnen in de bres

Momenteel heeft Kendall het ongetwijfeld te druk met het defileren op de catwalk, zo is het 18-jarige model in Milaan en binnenkort in Parijs, om zich hierover zorgen te maken. Toch sprongen verschillende van haar vriendinnen al voor haar in de bres. Zo schreef collega-model Ireland Baldwin het volgende op Twitter naar aanleiding van het voorval met Kendall: “Ik zag net een magazine met Kendall Jenner op de cover die er normaalgezien dun en mooi uitziet tot FAMOUS besloot om haar een beetje te gaan photoshoppen.. en roomkaas op de achterkant van haar bovenbenen te smeren. Laat ik het je vertellen , dat meisje heeft fantastische benen. Ik heb ze zelf al verschillende keren mogen bekijken.” En inderdaad: wanneer we de foto’s van de catwalk van Tommy Hilfiger vergelijken met de magazinecover van FAMOUS, dan stellen we vast dat er bij Kendall absoluut geen sprake is van cellulitis. Geen grammetje te zien. Het magazine moet de natuur dus wel een handje geholpen hebben bij het tot stand brengen van deze foto’s. Dat schrijft althans de Britse Telegraph.

‘Famous’ zelf heeft nog niet gereageerd op de aantijgingen. Toch is het niet de eerste keer dat het magazine onder vuur ligt. Zo werden ze er ook al van beschuldigd om de foto’s van model Lara Bingle te hebben bewerkt. (LVR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content