Jonge makers tonen hun kunnen tijdens Maker.Street in Brussel

Urban Crafts © Urban Crafts

De tweeëndertig geselecteerden van Urban Crafts 2016 stellen van 1 tot en met 18 december tentoon in de vitrines van de Lakensestraat. Ga hun talent bewonderen en stem voor jouw favoriete maker.

Urban Crafts is een initiatief dat jaarlijks nieuwe, jonge, creatieve makers selecteert en verenigt in een community van intussen meer dan 32.000 leden op Facebook. De deelnemers worden geselecteerd op basis van criteria zoals relevantie, hedendaags karakter en pro-activiteit. Ze krijgen ondersteuning om zichzelf online beter te profileren en offline te netwerken via evenementen en workshops. Urban Crafts is een gezamenlijk project van Trendwolves en Hello bank!.

Na een eerste Urban Crafts pop-up tijdens Design September dit jaar, is het de beurt aan de volgende stap van Urban Crafts 2016 in de vorm van een heuse straatexpo: Maker.Street. De Brusselse ambachtsstraat bij uitstek, de Lakensestraat, wordt van 1 tot en met 18 december gevuld met jong makertalent. Via een vitrine-expo in verschillende winkelpanden kunnen toevallige passanten of doelgerichte fans van jonge ambachtslui de 32 makers leren kennen en bewonderen.

Pop-up shop & inkijk

Jonge makers tonen hun kunnen tijdens Maker.Street in Brussel
© Urban Crafts

Maar het hoeft niet bij kijken te blijven. De bezoekers kunnen terecht in de gerenommeerde craftsmanship studio Niyona voor een pop-up shop, waar de creaties van de jonge makers te koop zijn. En wie graag een kijkje achter de schermen neemt, kan langsgaan bij Quartier Général LKN, het leegstaande café Tropicana dat wordt omgetoverd tot hoofdkwartier, atelierruimte en meetingpoint van Urban Crafts. Verwacht je aan een workspace waar verschillende Crafters aan de slag gaan, maar ook een tasting space waar je het werk van de culinaire Crafters kan proeven. Quartier Général LKN zal ook als infopunt voor de Vitrinexpo fungeren en het startpunt zijn voor rondleidingen doorheen de expo.

In de prijzen

Op 15 december worden de Urban Crafts Awards uitgereikt. Maker.Street wordt dan omgetoverd tot één grote vernissage, de Urban Crafts pop-up-shop opent haar deuren voor een late night opening en op vier plekken in de straat kan je terecht voor een drankje. Afsluiten wordt gedaan in de Balls&Glory van foodcraftsman Wim Ballieu, waar ook bekend wordt gemaakt wie de jury en het publiek als Urban Crafter 2016 koos.

Deze winnaar wordt volgend jaar naar de Maker Faire 2017 gestuurd, een grootse uitvinding-, creativiteits- en innovatiefestival in New York en San Francisco waar makers van over de hele wereld hun producten tentoonstellen en vakmanschap delen. Voor een kaartje voor de Urban Crafts Awards hou je best www.urbancrafts.tv in de gaten.

Stem op jouw favoriet


Vanaf 20/10 kan het publiek een stem uitbrengen om dé Urban Crafter 2016 te verkiezen. Surf naar www.urbancrafts.tv en ontdek de 32 Urban Crafters. Je kan nog tot 12 december ’s middags stemmen.

(LP)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content