Duurzaam modemerk gebruikt borstvoedend model in campagne en weekt diverse reacties los

Mother's Day Campagne © Reformation

Borstvoeding in het openbaar, het blijft een heikel onderwerp. Ook op sociale media kan het tot extreme reacties lijden. Het Amerikaanse duurzame modelabel Reformation stuurde voor moederdag een fotoshoot de wereld in, die zowel heel positieve als erg negatieve commentaren kreeg.

Abby Brothers schittert in de nieuwe Moederdagcampagne van Reformation. Daarvoor bracht ze haar eigen oogappel mee naar de shoot. Aangezien ze tijdens het shooten borstvoeding moest geven, beslisten het model en de fotograaf om dat te integreren in de campagne. Het was een spontane beslissing, volgens Reformation oprichtster Yael Aflalo. Een spontane fotoreeks die commentaren zoals ‘prachtig en inspirerend’, maar ook ‘walgelijk en beschamend’ uitlokte.

‘We noemden de shoot zelf Millennial Mother’s Day’ omdat we in de foto’s wilden vastleggen wat moederschap vandaag de dag betekent’, legt Yael uit aan Refinery29. Aangezien de ontwerpster zelf op bevallen staat en ook heel wat vriendinnen heeft met baby’s, vond Yael Aflalo het tijd om het moederschap als thema te kiezen.

Moederschap sexy?

Over de foto’s van Abby en haar zoon zei ze: ‘Het was niet gepland, maar de foto’s tonen een natuurlijk moeder-zoonmoment. Het geeft het moederschap een modieuze en coole toets.’ Voor heel wat fans, die al dan niet zelf moeder zijn, was dit een aantrekkelijk beeld. Anderen vonden dan weer dat de baby als accessoire wordt gebruikt en Abby te sexy voor de dag komt.

Het idee dat moeders niet sexy en uitdagend mogen zijn, steekt steeds hardnekkig de kop op wanneer er foto’s van borstvoedende vrouwen online circuleren. De meningen hierover zijn verdeeld. Enerzijds heb je de voorstanders van foto’s van vrouwen die borstvoeding geven, zonder dat het een geseksualiseerd beeld wordt of mensen die vinden dat moeders gerust sexy bevonden mogen worden zonder dat de borst op zich als seksueel lichaamsdeel wordt geportretteerd. Anderzijds zijn er de tegenstanders van zulke beelden. Zij vinden dat borstvoeding iets intiem en privé is en niet met iedereen gedeeld moet worden.

‘Borsten zijn lichaamsdelen die geseksualiseerd zijn, terwijl borstvoeding geven niet seksueel is; het gaat om het voeden van je kind’, aldus Yael. Dat het model nu eenmaal knap wordt bevonden, hoeft volgens haar niets te maken te hebben met borstvoeding en borsten als geseksualiseerde onderdelen. Knappe moeders die borstvoeding geven: het blijft een onderwerp dat emoties en opinies de pan doet uitswingen.

Cool dress, Mom. Engineered for easy access. #AddilynDress #MothersDay

Een foto die is geplaatst door Reformation (@reformation) op

One more cause my kid rocks. @reformation @romankoval thank you for such an amazing opportunity to capture such awesomeness.

Een foto die is geplaatst door Abby Brothers (@loveandlayers) op

(LP)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content