DIY: een origineel prikbord voor je muur

Met een rol kurk kan je in een handomdraai een stijlvol prikbord zelf maken. Caroline Verbrugghe, van het boek ‘Maakbaar’, legt je uit hoe je aan de slag gaat.

Met een rol kurk kan je in een handomdraai een stijlvol prikbord zelf maken. Caroline Verbrugghe, van het boek ‘Maakbaar’, legt je uit hoe je aan de slag gaat.

Vergeet het rechthoekige en vrijwel heel saaie prikbord. Caroline Verbrugghe stelt in haar boek ‘Maakbaar’ het prikbord 2.0 voor. Het is een prikbord in geometrische vorm dat vrijwel heel de muur in beslag neemt, maar wat betreft originaliteit toch wel hoge punten scoort. Bye bye saaie rechthoekige kurk aan de muur, welkom geometrie!

Wat heb je nodig?

Tijd: het duurt ongeveer 2 uur om dit prikbord te maken. Daarnaast heb je ook kurk op rol (2 millimeter dik, te vinden bij de doe-het-zelfzaak), transportdooskarton, contactlijm, breekmes, posterbuddies of dubbelzijdige tape, smalle tape, dun karton en verf nodig.

Hoe ga je te werk?

1) Neem de rol kurk

2) Met het breekmes snij je gelijke zeshoeken. Bevestig deze met contactlijm op het karton. Nu kan je het patroon zo veel snijden als je maar wil. Aan de rand van de zeshoeken is het karton nog zichtbaar. Daarom werk je deze netjes af met een laagje smalle, witte tape.

3) Daarna ga je aan het werk om bakjes te maken. Deze papieren bakjes hebben een zijde van 9,5 centimeter. De bakjes worden in driehoekvorm uitgesneden uit papier.

4,5 en 6) Vorm de bakjes uit tien driehoeken volgens de werkwijze op de foto’s. Gebruik een lijmstift of contactlijm.

7) Verf de buitenkant in een leuk kleurtje voor je de bakjes aan de kurken zeshoeken vastplakt. Hangt de kurktegels een voor een aan de muur met krachtige dubbelzijdige tape of posterbuddies. Raak je liever niet aan je muren? Bevestig de kurken zeshoeken vervolgens aan een groot paneel.

8) Met deze techniek kun je in één moeite door je hele werkplek een make-over geven.

(LVR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content