Zuidpoolinterieur van Nedda

Nedda El-Asmar stelde het interieur van de Belgische zuidpoolbasis ‘Prinses Elisabeth’ samen.

De zestien wetenschappers die volgende maand hun intrek nemen in het onderzoeksstation ‘Prinses Elisabeth’ op Antarctica, zullen kunnen genieten van de binnenhuisinrichting van Nedda El-Asmar. Op vraag van de Polar Foundation stelde zij het interieur van de Belgische zuidpoolbasis samen en ontwierp een bijpassend servies en bestek.

“De moeilijkheid bestond erin dat het project op amper twee maanden moest geklaard worden”, zegt Nedda. “Samen met mijn vennoot Erik Indekeu heb ik een selectie gemaakt van functionele en esthetische interieurvoorwerpen. Bij de keuze waren kwaliteit, duurzaamheid en respect voor mens en milieu tijdens het productieproces zeer belangrijke criteria. De bedrijven die meewerkten, sponsorden heel wat materiaal.”

Alles is intussen goed en wel aangekomen op Antarctica. Daar wordt druk gewerkt aan de inrichting van het onderzoeksstation, dat op 15 februari officieel wordt geopend. Het is de enige poolbasis die volledig draait op hernieuwbare energiebronnen en geen CO2 uitstoot. Dit beperkt de ecologische voetafdruk van het station tot een absoluut minimum.

Het speciale zuidpoolservies- en bestek wordt later dit jaar op de markt gebracht door Royal Boch. Een deel van de opbrengst is bestemd voor de Polar Foundation.

Ann Heylens.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content