Wat zijn antiek Franse meubels nog waard?

Franse linnenkast © d

In bijlage de foto’s van een (Frans?) antieke kast. Mijn vader kocht ze in de jaren 1960 aan de prijs van ongeveer 60.000 fr.

ze is nog in zeer goede staat, niet extra geschonden, alles gaat mooi open en dicht, niets klemt.

Kan u wat meer informatie bezorgen over de aard van de antieke kast en een schatting maken van de waarde a.u.b. ?

Landelijke meubels uit Frankrijk: hoeveel zijn ze nog waard?

Toen uw vader 60.000 fr neertelde voor deze antieke Franse linnenkast heeft hij wellicht gedacht een investering te doen voor de toekomst. Hij was niet alleen! Maar zelfs voor die tijd lijkt 60.000 frank me overdreven veel geld. Voor dit bedrag kocht je topmeubilair. Dit is gewoon een landelijke Franse kast in een soort 18de eeuwse stijl, maar al uit de 19de eeuw! De meeste e Franse linnenkasten zijn trouwens 19de ipv 18de eeuws. Dit meubel met zijn afgeronde hoeken lijkt me van rond 1830- 1840. Voor dit soort meubels werd vroeger inderdaad flink wat opgehoest, want iedereen wilde zo’n kast. Dus was de jacht groter dan de vangst en werden de prijzen opgejaagd. Dat was in de tijd dat antiek dé investering leek. Let wel, sommige antiquiteiten zijn dat wel.

Meubels.

Maar meubels hebben het nu moeilijk. De reden? Het interieur van onze huizen onderging een gedaanteverwisseling, want nu zit het nokvol ingemaakte kasten. Daardoor zijn dit soort linnenkasten minder in trek. Maar we hebben ook te maken met een smaakrevolutie. De oude bruine meubels zijn niet langer gewild. Daar kan weer verandering in komen, misschien kopen de jongeren van nu straks weer dergelijke meubels.

Vintage.

Want de trends gaan met ups en downs en je mag er zeker vanz ijn dat de vintagehype nu al over zijn hoogtepunt is. De belangstelling voor antieke meubels groeit gestaag. Wat is dit meubel nu waard? Momenteel weinig: 400 à 500 euro.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content