Wat is een antiek Mechels buffet nog waard?

Antiek Buffet © d

Graag hadden wij van u vernomen uit welke periode dit meubel dateert.

Neo-classicisme? En uit welk land?

We hebben nog een tafel en zes stoelen en nog een andere wandkast met bovenmeubel.

Kan u ook een +/- waarde geven voor dit meubel.

Wat is een antiek Mechels buffet nog waard?

Er gaat geen week voorbij of een lezer stuurt ons een foto van een dergelijke buffetkast. In ons land wordt al wat daarop trekt steevast als “Mechels” verkocht. Maar niet al deze meubels zijn Mechels, want dit soort neorenaissancestijl was gewoon overal populair, ook in Frankrijk en Nederland. En overal waren er ateliers. Dit zou kunnen een Frans buffet zijn in een soort Second Empire stijl, van rond 1880. Het is best fraai van kwaliteit en eigenlijk ook charmant en handig.

Interesse.

En toch is er minder interesse voor dan vroeger. Soms ten onrechte, want dit soort meubels staan best mooi in een oude Belle Epoque woning. Het is wel zo dat de neorenaissancestijl het minder goed doet dan vroeger. 25 jaar geleden werd er door alle brocanteurs op gejaagd. Maar wat toen werd geboden is nu niet langer van tel. Het gebeurt regelmatig dat mensen me contacteren voor een meubel waar destijds 100.000 Belgische frank voor werd geboden. Sommigen gaan er dan van uit dat de huidige waarde nu ruim dubbel zo hoog is…. Maar niets is minder waar: Dergelijke meubels zijn soms nog amper 1/10 waard.

Toekomst

Komt die waarde terug? Nee. Maar de belangstelling voor die meubels groeit wel weer. Er wordt trouwens weer uitgevoerd, in het verre buitenland is er wel meer belangstelling voor. Kan best zijn dat die handel weer opveert. Huidige waarde van deze kast? 250 euro.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content