pure kitsch

geachte heer swimberghe hebben deze landschap schilderijen enige waarde, hb er geen idee van. kan moeilijk de schildernaam ontcijfferen. wegens opruiming huis zou ik deze willen verkopen.

Ik denk dat je geld zal moeten toegeven om zo’n schilderijtje te kunnen slijten. Het gaat om pure kitsch. Let op, laat me zuinig omspringen met het woord kitsch, want je hebt overdreven gedecoreerde voorwerpen die weliswaar kitscherig zijn, maar toch iets leuks uitstralen. Dit is gewoon een serieproduct van heel bescheiden kwaliteit. Dergelijke schilderijen werden destijds verkocht in grote meubelzaken. Ze waren toen goedkoop en worden nooit waardevol. Zoiets blijft zelfs in de Kringloopwinkel liggen voor 2 euro. Alleen in een openhaard geeft zoiets toch nog wat warmte.

Claus en Dodoens.

Toch vind ik het leuk om zoiets in deze rubriek op te nemen, vooral als contrast met wat we in de voorbije dagen allemaal hebben gepubliceerd, zoals de tekening van Emile Claus, het Cruydtboeck van Rembert Dodoens en een prachtige Delftse schotel. Dit is uit het leven gegrepen: alles lekker door elkaar. Het is tevens het bewijs dat de rubriek iedereen aanspreekt en je onverwacht heus wat ontdekken kunt.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content