Nieuw Belgisch merk Sitino gelanceerd

© Sitino

Twee zussen brengen onder de noemer Sitino een reeks tafels en stoelen op de markt.

Het gloednieuwe merk Sitino beleefde op de Meubelbeurs van Brussel zijn première. Het pakte uit met vier collecties en werd daarvoor meteen bekroond met de speciaal voor hen in het leven geroepen Balthazar voor meest beloftevolle nieuwkomer.

Architect Bob Van Reeth ontworp de T-bone stoel binnen de Cool-collectie, designer Axel Enthoven ontwerpen voor de drie andere. “Het is voor een designer een paradijs om voor een groep te werken die zo’n breed scala van materialen en technieken beheerst”, stelt Enthoven.

Binnen de collecties ‘Les Intemporelles’ en ‘Classic’ ontwikkelde Axel Enthoven een gamma stoelen, binnen de collectie ‘Tabulas’ enkele tafels. “Speciaal aan deze tafels is het stalen onderstel met zijn extra uitsnijding”, stelt Tilde Vandendriessche. “Opvallend aan de stoelen zijn de combinatiemogelijkheden: zo is de Combino-stoel niet één stoel, maar zijn het 144 mogelijke stoelen.”

De zussen Miete en Tilde Vandendriessche vormen niet alleen het gezicht van het merk, maar zetten er in de dagelijkse praktijk ook hun schouders onder. Met hun achtergrond in respectievelijk textielontwerp en handelswetenschappen vormen ze een ideale tandem.

Stevige basis Bovendien kunnen ze terugvallen op de uitgebreide knowhow van de drie oprichters van het merk, die hun strepen al jarenlang verdienen in de meubelsector. Zo is Joost Vandendriessche eigenaar van Sanamöbel en actieve partner van de Recor-productiebedrijven, is Geert Behaegel eigenaar van de stoelenfabriek De Zetel en is Philippe Corthouts eigenaar van de Hasseltse meubelgroep met Recor, Recor Bedding, Belform en Sofabed.

Bij Passe Partout zijn Corthouts en Vandendriessche ook partners van Dirk Steenbeke. Axel Enthoven tekende vorig jaar voor Passe Partout zijn zetelcollectie ‘Aragon’. Qua stijl sluiten sommige modellen uit de collectie ‘Les Intemporelles’ van Sitino bij deze reeks aan. Dit jaar stelde Enthoven tijdens de Meubelbeurs bij Passe Partout zijn In/Outdoor collectie, die bestaat uit meubels die zowel binnen als buiten gebruikt kunnen worden, voor. Hij won er de Balthazar voor meest innovatief product mee.

Elien Haentjens

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content