Kunstcollectie Belgische architect Marc Corbiau onder de hamer in Londen

© Marc Corbiau

De Belgische architect Marc Corbiau is een begrip voor de architectuur van de late twintigste eeuw. Hij maakte naam en faam met imposante villa’s en landhuizen. Corbiau ontpopte zich ook tot verzamelaar van moderne en hedendaagse kunst. Op 11 februari wordt zijn internationale collectie geveild door Christie’s in Londen.

Voor wie houdt van de minimalistische villa architectuur is Marc Corbiau een begrip. Hij bouwde tal van landhuizen voor de rijkste Belgische families, waaronder nogal wat kunstverzamelaars. Corbiau werkte onder meer samen met de designers Claire Bataille, Jean De Meulder, Christian Liaigre, Raoul Cavadias, Jean-Jacques Hervy en kunsthandelaar Axel Vervoordt.

Corbiau maakte vanaf de jaren ’90 ook naam en faam in binnen- en buitenland. Ondertussen bouwde hij ook zelf een mooie kunstcollecties op van internationaal niveau, met werken van klinkende namen als Yves Klein, Lucio Fontana, Donald Judd, Robert Mangold, Richard Serra, Frank Stella en Jan Schoonhoven. Stuk voor stuk mooie werken van ronkende namen, iets wat verzamelaars niet zal ontgaan zijn. De collectie wordt opgenomen in de veiling van moderne kunst, samen met de collectie van Arthur en Anita Kahn. (PS)

Info: www.christies.com

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content