Interview oprichtster Belgisch interieurlabel Roomblush: ‘Ik heb een passie voor prints’

Roomblush © -

Eline Rousseau is het gezicht achter het jonge, betaalbare Belgische interieurlabel Roomblush. Ze startte met een collectie behangpapier en breidde haar collectie al snel uit tot een volwaardig home label. Wij spraken de ontwerpster over haar passie voor prints en interieur.

Waarom ben je begonnen met een eigen interieurbedrijf?

Het idee om zelf iets op te richten heb ik van thuis meegekregen. Mijn ouders zijn ook zelfstandigen en ik wilde altijd al mijn eigen baas zijn. Maar ik ben niet onmiddellijk in het interieurwereldje gestapt. Ik heb grafische vormgeving gestudeerd in Antwerpen en ben zeven jaar in die sector blijven werken. Eerst als bediende bij een grafisch bureau, daarna samen met mijn man in ons eigen bedrijf. Op een gegeven moment vond ik dat de link met interieur veel te weinig aanwezig was in mijn professionele leven.

Interview oprichtster Belgisch interieurlabel Roomblush: 'Ik heb een passie voor prints'
© –

Ik ben toen uit het bedrijf gestapt en heb nagedacht over wat ik echt wilde doen. Ik heb altijd een passie gehad voor prints en inrichting en denk graag na over wat bepaalde items kunnen doen om de sfeer in een ruimte te bepalen. Ik vond het altijd jammer dat ik daar in de praktijk niets mee kon doen. Toen ben ik gestart als interieuradviseur en stilist. In mijn zoektocht naar behangpapier voor klanten vond ik niet wat ik wilde en ben ik zelf beginnen ontwerpen. Bij toeval liep ik een producent tegen het lijf die deze prints in digitale druk kon omzetten naar behangpapier. Zo werd mijn eerste collectie behangpapier in het leven geroepen.

Winkels en klanten vroegen al snel of we geen stof in dezelfde prints verkochten of andere interieuritems. Ik heb mijn job als interieuradviseur laten vallen en ben volledig gegaan voor het concept van Roomblush. Ik geniet er echt van om evenwicht te brengen in ruimtes met bepaalde prints en kleurencombinaties. Bij Roomblush verkopen we een sfeer.

Hoe kun je prints het best verwerken in je interieur zonder dat het te druk wordt?

Probeer veel wit te gebruiken. Dan kun je gerust op enkele accentmuren kiezen voor behangpapier met print. Als je geen fan bent van witte muren, kies je best voor een tint die terugkomt in het behangpapier.

Als je van kussens houdt, kun je kussens met print combineren met effen kussens in bijpassende kleuren.

Als je een bepaalde tint goud in het behang hebt, moet je exact dezelfde tint goud terug laten komen in accessoires en textiel. Als de tint afwijkt, krijg je vloekende kleuren. Het is heel simpel; als het fout loopt, is het omdat je tinten combineert die net niet dezelfde zijn. Vandaar dat je onze collecties eindeloos met elkaar kunt combineren zonder chaos te creëren.

Interview oprichtster Belgisch interieurlabel Roomblush: 'Ik heb een passie voor prints'
© –

In je nieuwe collectie heb je de natuur als thema geïntroduceerd. Vanwaar deze nieuwe prints?

De vorige collecties waren allemaal heel grafisch en geometrisch. Het werd tijd om eens iets nieuws toe te voegen. Ik wilde iets speels introduceren op verschillende manieren. Momenteel speelt de natuur een grote rol in de interieurtrends. Ik heb dus ingespeeld op die trend door de natuur op een speelse manier te verwerken in mijn prints.

Waar gebeurt de productie van je textiel en interieuritems?

Interview oprichtster Belgisch interieurlabel Roomblush: 'Ik heb een passie voor prints'
© –

Een deel wordt in België en Nederland gemaakt. Het textiel wordt in Indië geproduceerd in een kleine fabriek. We zijn op bezoek geweest bij verschillende fabrieken ter plekke en hebben gekozen voor een klein familiebedrijf waar we goed mee klikten en een vlot contact hebben. Ze denken mee na over de collectie en sturen hun ideeën door. Als je met zo’n klein bedrijf samenwerkt, zorg je voor een wisselwerking: zij maken ons groter en wij hen.

Het is super om met hen samen te werken, maar streven ernaar om binnen Europa te blijven wanneer we een grotere afzetmarkt hebben.

Wat is jouw persoonlijke favoriete stuk uit de collectie?

De opbergmanden vind ik het leukst. Ze zijn super handig en ziet er mooi uit. Specifiek de kleinere versies met pijltjes op zijn mijn favoriet omdat ze speels, maar toch volwassen zijn.

Eline is momenteel een kinderlijn aan het uitwerken die Roomblush Mini gedoopt werd. Wie van plan is om een kinderkamer in te richten, kan vanaf eind februari terecht bij Roomblush voor leuke interieuritems. Surf voor meer info over het merk naar roomblush.com.

(LP)

Interview oprichtster Belgisch interieurlabel Roomblush: 'Ik heb een passie voor prints'
© –

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content