Interieur Kortrijk lanceert Design Award voor ruimte

© Jan Köhler

Niet alleen producten, maar ook ontwerpen voor een hele ruimte zullen op Interieur 2012 bekroond worden.

Voor zijn volgende editie pakt Interieur Kortrijk uit met een tweede categorie Design Awards. Niet alleen designers van een product, maar ook van een ruimte zullen in de prijzen kunnen vallen.

Met de nieuwe categorie wil Interieur naast designers ook architecten, kunstenaars, ruimteplanners en andere creatievelingen aansporen om over de ruimere woonomgeving van de toekomst na te denken.

Enige beperking: de ontwerpvoorstellen moeten over een woonruimte van 30 vierkante meter gaan. Met deze nieuwe categorie wil Interieur de trend van het do-it-yourself design doorkruisen en opwaarderen.

In 2010 kwamen de Zwitserse ontwerper Yanes Wühl en de Duitse ontwerper Miriam Aust als grote winnaars uit de bus. Intussen behoort de Wood Stove van Wühl tot de collectie van het Franse Wanders en zijn de Vase & Leuchte lampen van Miriam Aust in prodcutie bij het Duitse Dua. De Maria Bonita-stoel van de Mexicaanse laureaat Francisco Torres wordt intussen verkocht in de winkel van het Museum of Modern Art (MoMA) in New York.

Wie een voorstel wil indienen voor een van de twee categorieën, kan dat tot eind april 2012. Een internationale jury buigt zich over de inzendingen. Het resultaat zal te zien zijn tijdens Interieur 2012, dat van 20 tot 28 oktober in Kortrijk Xpo loopt.

Elien Haentjens

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content