Ecologisch design beloond

OVAM heeft haar “Ecodesign Awards” uitgereikt aan studenten.

Ecologisch design beloond

Openbare Afvalstoffenmaatschappij OVAM heeft voor het derde jaar op rij haar “Ecodesign Awards” uitgereikt aan studenten productontwikkeling en vormgeving. Om een kans te maken moesten de studenten bij hun ontwerp rekening houden met de milieuimpact van het product doorheen zijn levenscyclus: van de productie tot de afval-en recyclagefase.

Stephanie Mertens (Hogeschool Antwerpen) ontwierp het winnende eindwerk: Catloc. Het is een organisatierek met schaaltjes voor cateringzaken die op locatie werken. De schaaltjes hebben een herbruikbaar deksel dat kan omgevormd worden tot isolatiebox.

De tweede prijs gaat naar Elmi Jansen (Katholiek Hogeschool Mechlen) voor haar zitbank Dual. Ze maakte de bank uit één plaat van gerecycleerde kunststof.

Ruben De Baere en Thomas De Rijcke (Hogeschool West-Vlaanderen) creÔerden een bio(scoop)stoel die bestaat uit een frame en doek gevuld met druivenpitjes, ter vervanging van het huidige polyurethaanschuim. Hiermee wonnen ze de hoofprijs in de categorie jaarprojecten. De tweede prijs in deze categorie is voor de BamBooRazor van Mikel Stultiens (SASK, Hasselt), een scheermes volledig gemaakt uit bamboe.

Op 13 januari reiken OVAM en Design Vlaanderen een Ecoaward uit aan professionele ontwerpers die zich inspannen voor een schoner milieu.

Ann Heylens.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content