Designspeelgoed onder de hamer

Het Brusselse veilinghuis Cornette de Saint Cyr veilt niet alleen een aardige collectie kunst en design, maar ook flink wat designspeelgoed.

Het Bauhaus, de beroemde Duitse kunstschool uit het begin van de vorige eeuw, toonde al belangstelling voor de ontwikkeling van modern speelgoed. Verschillende ontwerpers tekenden simpele houten speeltuigen à la Mondriaan. In de loop van de 20ste eeuw gooiden heel wat ontwerpers zich op kinderspeelgoed.

Zo worden er op de veiling onder meer houten aapjes geveild ontworpen door Kay Bojesen (1886 – 1958). Er zijn ook speeltafeltjes à la Saarinen, maar vervaardigd door Nanna Ditzel (1923 – 2005). Er wordt zelfs kindermeubilair geveild van Hans Wegner, alsook vlinderstoelen voor kinderen van Arne Jacobsen. Maar het aanbod van de veiling is wel nog wat groter natuurlijk, zo is er heel wat Scandinavische design en nogal wat Cobrakunst.

Piet Swimberghe

De veiling gaat door op maandag 24 juni om 18u, expo: van vrijdag 21 tot maandag 24 juni, Charleroisteenweg 89 te 1060 Brussel. Meer info

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content