Design September overspoelt Brussel met design

© Bluub

Tot 1 oktober vinden in de hoofdstad een vijftigtal designevenementen plaats.

Tentoonstellingen, lezingen, debatten, open atelierdagen… Met in totaal vijftig evenementen krijgt design de komende weken een centrale plaats in Brussel. De felblauwe bordjes, die de laatste weken zowat overal opduiken, maken de deelnemende locaties zichtbaar.

Zowel galerijen, winkels als tentoonstellingsruimtes springen mee op de kar. Zo loopt sinds begin juni ‘Fighting the box’, een expo die een blik werpt achter het ontwerpproces, in de Brusselse Elektriciteitscentrale. En opende in het Atomium zopas ‘Intersections’ de deuren. Je krijgt er een overzicht van het werk van Linde Hermans, Jean-François D’Or en Nicolas Destino.

Maar Design September, dat zijn vooral heel veel kleine evenementen. Zoals een Pecha Kucha-avond, waarop elke spreker in sneltempo zijn creatieve praktijk uit de doeken doet. Of zoals de open atelierdagen bij een schare designers en de reeks lezingen van internationale designers zoals Michele De Lucchi en Harri Koskinen.

Op 1 oktober sluit Design September af met het Brussels Design Forum. Deze editie focust op het thema ‘grafisch design op stadsschaal’. Belgische en internationale grafici geven er hun mening over de functie van grafisch design in stadsmarketing.

Naast Londen en Amsterdam trekt dus ook Brussel in september de kaart van design. Wie op de hoogte wil blijven kan terecht in ons dossier of op de website van Design September.

Elien Haentjens

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content