Design in de Westhoek

Kortrijk staat deze zomer in het teken van design.

Kortrijk staat deze zomer in het teken van design. Zo belicht het Broelmuseum nog tot 23 augustus design uit Centraal-Europa. Zes landen uit de regio stellen er ontwerpen uit diverse sectoren voor, van meubilair uit Oostenrijk en Sloveens schoeisel tot vooruitstrevende bouwmaterialen uit Hongarije. TsjechiÔwaagt zich aan glas en porselein, terwijl Polen, de coördinator van het project, verlichting brengt. Van één designregio is in deze expo dan ook geen sprake: voorop staat de eigenheid van de verschillende landen, die met dit initiatief hun imago op designvlak willen versterken.

Dit weekend, op 27 en 28 juni, vinden in Kortrijk bovendien de publieksdagen plaats van de Week van het Ontwerpen. Studenten uit meer dan veertig creatieve en technische ontwerpopleidingen uit de regio en daarbuiten tonen er hun werk. Ook verschillende innovatieve bedrijven en ontwerpbureaus nemen deel. Het evenement werkt dit jaar immers nauw samen met de industrie, ter versterking van de cruciale band tussen ontwerpers en lokale ondernemingen.

Pieter Lantsoght.

Week van het ontwerpen, in de NMBS-Loods, Magdalenastraat, 8500 Kortrijk. Info: Real-World Laboratorium, Design uit Centraal-Europa is te zien in het Broelmuseum, Broelkaai 6, 8500 Kortrijk. Info: 056 27 77 80.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content