Deens designmerk Hay opent deuren in Antwerpen

Het Deense meubel- en decoratiemerk Hay opende op 3 oktober zijn eerste Belgische winkel in Antwerpen. De Denen toverden het pand langs de hippe IJzerenwaag om tot een ware designhemel waar iedereen zijn gading kan vinden. Van sofa’s tot blocnotes: Hay heeft het allemaal.

Het Deense meubel- en decoratiemerk Hay opende op 3 oktober zijn eerste Belgische winkel in Antwerpen. De Denen toverden het pand langs de hippe IJzerenwaag om tot een ware designhemel waar iedereen zijn gading kan vinden. Van sofa’s tot blocnotes: Hay heeft het allemaal.
Rolf en Mette Hay willen meubelen en decoratie aanbieden aan democratische prijzen, zonder dat de duurzaamheid van de producten in het gedrang komt. De bestuurders hopen dat ze hun consumenten kunnen aanzetten tot een meer duurzame levensstijl door kwaliteitsproducten aan te bieden. Op en top Scandinavisch dus.

Geen nood aan vitrine Vooraleer je de gloednieuwe winkel van het Deense merk kan betreden, moet je als klant een kort steegje door. Maar Rolf Hay ziet er geen graten in dat hun waren niet worden uitgestald in een etalage. “We vinden het niet erg dat we geen vitrine op straat hebben, onze klanten doen wel moeite om deze plek te vinden, waar we de hele collectie kunnen laten zien,” legt de Deen uit. En daar kan hij wel eens gelijk in hebben. Het merk bezit namelijk een zeer trouwe fanclub die niet tegengehouden kan worden door een klein obstakel zoals een steegje. Bovendien vergroot deze “geheime” ingang het aura van het Deense design.

Designhoofdstad
Dat Antwerpen de spits mag afbijten en als eerste Belgische stad een Hay-winkel mag verwelkomen is geen verrassing. Rolf Hay noemt Antwerpen “een designhoofdstad, een beetje zoals Berlijn.” De Scheldestad omarmt niet alleen mode, maar ook draagt ook haar designwinkels een warm hart toe. Hay is dus een mooie aanwinst voor de verzameling designwinkels die de stad reeds bezit.

Betaalbaar moois Hay zet niet enkel in op grote interieurobjecten zoals stoelen, tafels en sofa’s, maar produceert ook leuke hebbedingetjes en kantoorbenodigdheden. Op die manier kan de consument een Deense toets geven aan zijn interieur zonder meteen een fortuin kwijt te zijn. De prijzen vallen bovendien binnen dezelfde categorie als die van Habitat: hoger dan Ikea-prijzen, lager dan de kostprijs voor heel wat topdesign. Het is moeilijk om niet toe te geven aan al dat moois en buiten te stappen met een volledig nieuwe bureau-uitrusting voor jezelf en al je vrienden.

Designfilosofie
Het succesverhaal van Hay kan verklaard worden door de democratische prijzen en de graag geziene Scandinavische look, maar ook de designfilosofie van de bestuurders draagt bij tot de populariteit van het merk. “Als mensen mij vragen wat een goed designconcept is, dan antwoord ik altijd dat het de stabiliteit van architectuur moet hebben, en de dynamiek van mode,” aldus Rolf Hay over de Hay-aanpak. Wie deze aanpak in levende lijve wil aanschouwen kan zich dus reppen naar de nagelnieuwe flagshipstore van Hay in Antwerpen.(LP)

Belgische Hay flagshipstore: IJzerenwaag 12, 2000 Antwerpen

Meer info over het Deense merk Hay kan u vinden in Knack Weekend 06 Black Wonen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content