Decoratie voor de feestdis

Inspiratie voor de feestdis kunt u opdoen in het Parijse Musée des Arts Décoratifs.

Met de feestdagen in zicht ontpopt menige tafel zich weldra tot een rijkelijk gedekte en gedecoreerde feestdis. Inspiratie voor eigentijdse en vernieuwende decoratie kunt u alvast opdoen op in het Parijse Musée des Arts Décoratifs. Een dertiental internationale keramiekontwerpers tonen er hun vernieuwende kijk op onze hedendaagse tafelmanieren en -kunst.

De historische en somptueuze stukken van de zeventiende en achttiende eeuw indachtig, zoeken ze een actuele vertaling voor deze vergeten traditie. Hierbij flirten sommigen met decadentie en barokke vormcreaties, anderen komen eerder conceptueel uit de hoek. Zo staan er hybride banketten in porselein van de Duitse Marie-Luise Meyer naast de Sugar Candy Mountain van Ineke Hans voor Cor Unum. Ook de keramische vaasarrangementen Bones van (juweel)ontwerper Daniel Kruger zijn niet te versmaden.

De expo is een initiatief van de Fondation d’Entreprise Bernardaud uit Limoges, die jaarlijks haar ateliers openstelt voor jonge keramiekkunstenaars.

Evelien Bracke

Petits bouleversements au centre de la table, van 27 november tot 11 januari in het Musée des Arts Décoratifs, 107 rue de Rivoli, 75001 Parijs. Dagelijks van 11 tot 18 uur, in het weekend van 10 tot 18 uur, maandag gesloten. Toegang 8 euro. Info: +33 1 44 55 57 50, www.lesartsdecoratifs.fr.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content