Betaalbare kunst op Lineart

Lineart profileert zich als een betaalbare fusionbeurs.

Hoewel het de kunstmarkt niet voor de wind gaat, kijken de organisatoren van Lineart de toekomst positief tegemoet. Het evenement in Gent heeft niet de ambitie om tot de top van de beurzen van Europa te behoren, waar de concurrentie bijzonder groot is. Wel profileert ze zich als een betaalbare fusionbeurs, met zowel moderne en hedendaagse kunst als etnografica.

Het gros van de galeries komt uit eigen land. Een succesvol recept, want op de vorige editie kwam liefst vijftig procent meer bezoekers af dan in 2006. De beurs moedigt ook kleinere galeries aan met jonge, vooralsnog betaalbare artiesten. Daarnaast werkt Lineart samen met de Gentse Kunstweek, en met musea en kunstscholen. Dat resulteert in een hele reeks tentoonstellingen, lezingen en debatten. Zo worden onder meer etnische kunst, hedendaagse juwelen en zilversmeedwerk belicht, naast de beroemde Antwerpse galerie De Zwarte Panter.

Piet Swimberghe

Lineart, van 5 tot 9 december (valt samen met de Kunstweek) in Flanders Expo. Dagelijks van 11 tot 19 uur, op 5 en 8 december tot 22 uur. Toegang 12 euro. Info: 09 241 55 00.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content