Baobab lanceert flagshipstore in hartje Brussel

© Baobab

Baobab presenteert er zijn heerlijk geurende designkaarsen met Afrikaanse roots.

Het Belgische geurkaarsenmerk opent zijn eerste flagshipstore tegenover de Onze-Lieve-Vrouw-ter-Zavelkerk in Brussel. Baobab presenteert er een uitgebreide collectie geur- en designkaarsen in verschillende formaten en kleuren, elk met hun eigen parfum.

In een minimalistisch interieur presenteert Baobab zijn sober, maar stijlvol vormgegeven kaarsen. Elke kaars heeft bovendien een eigen, vaak Afrikaans getint aroma. Die heerlijke geuren vullen dus de hele ruimte van de flagshipstore.

De grootste kaars in het gamma is de ‘Maxi Max’. Met zijn zeven wieken, veertig centimeter hoogte en ongeveer tien kilo staat die garant voor zo’n 1000 uur gezelligheid. Als de kaars opgebrand is, kunt u de pot nog steeds als vaas of decoratief object gebruiken.

Verder nog te ontdekken in de Baobab-schatkist: de interieurparfums, een luxueus gamma accessoires zoals kaarsenaanstekers in kwaliteitsvol leder en de diffusers of geurstokjes gepresenteerd in elegante flacons.

Afrikaanse herkomst

Naar aanleiding van de feestdagen verkoopt Baobab een gelimiteerde collectie bougies à poils, kaarsen in een jasje van gekleurd koeienvel. Deze naar maretak- en kruidnagelessence geurende kaarsen kregen dan ook de naam van een rendier, namelijk Prancer, Rudolph en Blitzen, mee.

Sinds 2004 produceert Baobab zijn kaarsen in België, al zagen ze voor het eerst het licht in 2002 in Tanzania. Tijdens haar verblijf in het land startte de Belgische Valérie Bietlot met de creatie van kaarsen en objecten in haar keuken. Toen de Vlaamse Brusselaar Fabrice Malbrain haar kaarsen zag, ging de bal aan het rollen.

Samen zetten ze de decoratieve kaarsen in de markt. Ze trokken een Zwitserse en een Franse neus aan om extra geuren te ontwikkelen en lanceerden nieuwe formaten en materialen voor de potten. Maar de naam van de collectie, Baobab, verwijst nog steeds naar de Afrikaanse roots. Intussen gaan de geurkaarsen in maar liefst vijf continenten over de toonbank.

Femke De Cauwer/Elien Haentjens

De Baobab Collection flagshipstore bevindt zich op de Grote Zavel in Brussel.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content