Shortlist World Building of the Year 2016 bekendgemaakt

The Interlace, winnaar World Building of the Year 2015 © Facebook Buro Ole Scheeren

Meer dan 300 projecten, waaronder een regenwoudhuis in Brazilië en een spiraalvormig universiteitsgebouw in Tenerife, maken kans op een prijs tijdens het World Architecture Festival dat in november in Berlijn plaatsvindt. Op deze shortlist staan ook drie Belgische namen.

De WAF2016 shortlist bevat mogelijke laureaten van 58 landen, met nederzettingen van bekende architectenbureaus als Zaha Hadid Architects, BIG, Studio Gang en Rogers Stirk Harbour + Partners.

Het Verenigd Koninkrijk is dit jaar behoorlijk sterk vertegenwoordigd, maar ook Australië en Turkije hebben heel wat deelnames dit jaar. In de lijst vonden we ook drie Belgische bureaus: zo wordt Studio Farris Architects gelauwerd om de Brugse stadsbibliotheek, krijgt Buro II & Archi+I een pluim voor de Hardenvoortcampus in Antwerpen en mag Govaert & Vanhoutte Architects trots zijn op hun werk voor Vandecasteele Houtimport.

Winnaars zullen geselecteerd worden over 32 categorieën – waaronder hotels, gebouwen gebruikt voor cultuur of gezondheidszorg en personenwoningen. Eind dit jaar zullen tijdens het World Architecture Festival in Berlijn de winnaars aangekondigd worden.

Eén gebouw zal de titel World Building of the Year wegkapen, een andere gegeerde prijs is Future Project of the Year. De juryleden van deze editie zijn niet minder dan David Chipperfield, Manuelle Gautrans, Kai-Uwe Bergmann en Ole Scheeren, die vorig jaar met zijn verticaal dorp The Interlace met de hoofdprijs aan de haal ging. (KS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content