Zo vers als Zest

Ook dit jaar worden in het ‘Music for Life’-glazen huis enkel verse Zest-sapjes geconsumeerd.

Onder het motto ‘juice for life’ kun je in de Zest Fresh Juice Bars terecht voor verse fruit- en groentensapjes en smoothies. Voor het vierde jaar op rij zullen diezelfde sapjesbars de Studio Brussel-presentatoren tijdens de 6-daagse ‘Music for Life’-marathon in het glazen huis van hun dagelijkse lading gezonde fruit- en groentesapjes voorzien.

Music For Life is in 3 jaar tijd uitgegroeid tot een fenomeen in Vlaanderen. De 3 presentatoren van Studio Brussel die zich van 19 tot 24 december in het kader van de liefdadigheidsactietraditie een week opsluiten in het ‘glazen huis’ om er ten voordele van een ‘stille ramp’ verzoeknummers afspelen en tegelijkertijd geld inzamelen, overleven ook dit jaar op de drankjes van Zest. De sapjes worden zorgvuldig uitgekozen door een voedingsdeskundige naargelang de behoeften van de presentatoren. Dit jaar wordt er een speciale Music for Life-juice gelanceerd. Voor elke verkoop van het sapje gaat er 50 eurocent naar het goede doel van StuBru. De actie staat anno 2009 in het teken van de malariaproblematiek in Afrika.

Zest-historiek

Het was ene Ken Kinsella die op het idee kwam om in Belgiƫ een sapjesbar te openen toen hij tijdens een Australische strandvakantie een gelijkaardig concept ontdekte. Met een vriend uit de horecasector werd het plan keurig uitgewerkt. En in het najaar van 2006 was de eerste Zest Fresh Juice Bar, in het Grand Bazar Shopping Center in Antwerpen, een feit. Ondertussen hebben vijf andere zaken (in Wijnegem, Brugge, Brussel en twee in Gent) hun deuren geopend. Een uitbreiding naar het buitenland staat op de planning.

Gezonde fast food Alle Zest-sapjes worden in de 6 verkooppunten vers klaargemaakt. De vitaminendrankjes bevatten geen siroop, gepasteuriseerde sappen of extra suikers, en brengen de vitaminespiegel mooi in balans. Het gemixte fruit (en groenten) bevat bovendien actieve enzymen die de spijsvertering bevorderen waardoor er meer energie overblijft voor andere lichaamsfuncties. Ook kruiden, soja en noten worden erin verwerkt, waardoor sommige shakes een volwaardige maaltijd vormen.

Getest en goedgekeurd De Zest Fresh Juice Bars verkopen momenteel 39 verschillende sapjes. Op de drankkaart vind je shakes als Strawberry surprise – een zachte smoothie van versgeperste sinaasappels, aardbeien, ananas, banaan en magere yoghurt -, en het ontbijtdrankje Breakfast 2 go, samengesteld uit versgeperste sinaasappels, geroosterde muesli, banaan en magere yoghurt. De Music for Life bevat versgeperste appelsap, veenbessen, bosbessen, banaan en yoghurt. ‘Combo juice’ Hangover Cure is er eentje met sinaasappelsap, ananas, mango, limoen en gember. Er zijn ook tal van andere combinaties mogelijk met ingrediĆ«nten als passievrucht, honing, komkommer, sojamelk…

Nieuw: Giftcard

Nieuw in de aanbieding is de Zest Gift Card, een kadobon ter waarde van 20 euro waarmee je iemand met gezonde sapjes naar keuze gelukkig kunt maken. Ideaal om te consumeren net na de eindejaarperiode.

H.V./D.B.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content