Whisky-cocktail: Zo maak je een perfecte Old Fashioned

© /

Old Fashioned is voor velen de ultieme whisky-cocktail. Neem je mooist geslepen glas, een goeie bourbon, en deze andere tips om er zelf eentje te bereiden.

Op de Old Fashioned zijn vele cocktails gebaseerd. Het drankje zag het licht in de loop van de negentiende eeuw en is één van de oudste cocktails die er bestaan.

Hieronder zijn vijf tips voor het bereiden van een prima Old Fashioned.

01. Neem uw mooist geslepen glas, bij voorkeur een exemplaar dat u van uw grootouders geërfd hebt. Een glas dat stevig in uw hand ligt, maar tegelijkertijd ook elegant is.

02. De basis van een Old Fashioned legt u door een suikerklontje op te lossen in wat sodawater, en daar enkele druppels van Angostura Aromatic Bitters en Reagan’s N°6 Orange Bitters aan toe te voegen.

03. Kies uw drank. Een goeie bourbon met een afgeronde smaak, of een degelijke rye. U hebt 50 ml nodig van uw favoriete Amerikaanse whiskey.

04. Voeg een paar grote ijsblokken toe aan het drankje, even helder als de ochtenddauw op uw raam, en laat ze dansen in de whiskey door ze om te roeren met een lange lepel.

05. Wanneer de spirit voldoende gemixt is met de ijsblokken en de bitters, werkt u de Old Fashioned af door de oliën van een sinaasappelzest in het glas te knijpen, waarna u de zest bij het drankje voegt.

Geniet !

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content