Wat Jamie Oliver maakt, lepelen Britten binnen: kok verkozen tot meest invloedrijke voedingsexpert

Ook voor koks wordt sociale media steeds belangrijker. In de lijst van 50 meest invloedrijke foodies in Engeland prijken heel wat voedingsdeskundigen die goed overweg kunnen met Facebook en Instagram. Op nummer een staat Jamie Oliver, een vaste waarde in het foodielandschap.

Seeing, tasting and learning some cool stuff……jet lag sucks though…..zzzzzz #kimchi zzzzzzz

Een foto die is geplaatst door Jamie Oliver (@jamieoliver) op

Volgens het Britse blad The Grocer maken steeds meer voedingsexperts naam via sociale media. Ook zien ze dat gezonde voeding belangrijker is dan smaakvolle gerechten als het aankomt op populariteit en invloed. Ook oprichters of gezichten van bekende voedselketens scoren goed in de lijst.

Na Jamie Oliver vervolledigen Joe Wicks, een blogger die een kookboek schreef over gezonde voeding, en Julian Metcalfe, de oprichter van Pret a Manger, de top drie. Wicks heeft een eigen televisieshow en wordt door miljoenen mensen gevolgd via zijn televisieoptredens en activiteiten op de sociale media.

En waar blijven die andere twee beroemde Britse koks? Gordon Ramsay wist plaats 9 in de lijst te versieren en Nigella Lawson prijkt op nummer 14. De jonge Ella Woodward van de blog en het boek Deliciously Ella wist de tiende plaats te verzilveren. Zij is een goed voorbeeld van een jonge, frisse verschijning die beroemd werd met de hulp van sociale media.

Groot-Brittannië zou Groot-Brittannië niet zijn als ook bakprogramma’s een grote invloed hadden op de populariteit van foodies in hun land. Zo zien we Nadiya Hussain op de 36ste plaats staan. Zij won de zesde reeks van The Great British Bake Off en sleepte dankzij deze overwinning een job als columnist voor Times in de wacht en krijgt binnenkort haar eigen kookshow op BBC1.

Top 10 invloedrijke Britse foodies

1. Jamie Oliver

2. Joe Wicks

3. Julian Metcalfe

4. Paul Hollywood

5. Andy Clarke

6. Dave Lewis

7. Rob Collins

8. James Martin

9. Gordon Ramsay

10. Ella Woodward

(LP)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content