Vishandel Noordzee opent derde visbar in de Marollen

© Flickr

De hippe Brusselse vishandel Noordzee opent in april een derde visbar, in de Marollen. Goed nieuws voor de smaakpapillen.

Een voormalig café-restaurant vlakbij de Poelaertlift, die de Marollen verbindt met de Brusselse bovenstad, is vanaf half april de locatie voor de nieuwe visbar van de bekende hoofdstedelijke vishandel Noordzee. De zaak zit zo al aan zijn derde vestiging. Goed nieuws voor liefhebbers van verse scheermessen à la plancha, garnalenkroketten, vissoepje, oesters, en andere lekkernijen uit onze zee. Op het terras, en met een glas wijn, wat zon en muziek erbij, waan je je ook hier binnenkort zo op vakantie.

Wouter Vermeulen en Véronique Aelbrecht openden twintig jaar geleden een klein viswinkeltje aan het Sint-Katelijneplein. Enkele renovaties slash uitbreidingen én grote buitentoog later, groeide het uit tot een van de hipste vishandels van de hoofdstad. Intussen heeft de zaak ook een Fishbar aan het Luxemburgplein, in de Europese wijk, en over een maand eentje in de Marollen. Dat meldt Brusselnieuws.be.

De nieuwkomer is overigens de eerste met franchising formule. ‘We wilden niet nog eens zwaar investeren,’ zegt Aelbrecht aan de Brusselse nieuwssite. ‘Bovendien kregen we aanvragen van mensen die ons concept geweldig vonden. Het eerste franchisecontract is rond en we hopen dat het zich vermenigvuldigt. Wij gaan de franchisenemer begeleiden, zijn team opleiden, hem de spirit van Noordzee tonen. Wij leveren ook alle vis.’

Binnenkort dus meer Fishbars in aantocht. (DB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content