Van boer naar bord: online boerenmarkt eFarmz nu ook in Vlaanderen

© Getty Images/iStockphoto

In 2013 ging in Wallonië de online boerenmarkt eFarmz van start, nu is er ook een Vlaamse afdeling van de succesvolle online markt. Via de website koop je doorgaans biologisch geteeld voedsel van Belgische bodem.

Alles wat verkocht wordt op eFarmz is uitgekozen omwille van de smaak, de herkomst en het niet-industriële productieproces. De producenten zijn allemaal “gepassioneerde rebellen, denkers die tegen de stroom ingaan” die je stuk voor stuk virtueel kan ontmoeten. Diezelfde transparantie komt elders op de site ook terug: het land van afkomst (een minderheid van de producten komt van iets verder) staat steeds erg duidelijk vermeld.

Uitgebreid assortiment

Erg leuk is hoe uitgebreid het aanbod is: je kan niet enkel groenten en fruit bestellen, eFarmz biedt ook zuivel, bakkerijproducten, vlees, vis, dranken, kant-en-klaarmaaltijden en kruidenierswaren aan. Ook mensen met allergieën of vegetariërs vinden er heel wat lekkers. Moeite met kiezen? Laat dat dan doen voor jou en bestel een biopakket: dan krijg je (wekelijks) een gevarieerd mand met producten die de aangesloten boeren op dat moment van hun veld hebben gehaald.

Bestellen is erg flexibel: je kan een abonnement nemen om zo bij elke bestelling een voorbereidingskost van 2,5 euro uit te sparen, maar dat hoeft niet. Wanneer je een product hebt besteld, wordt het voor je geoogst of bereid: om het nog verser te hebben, moet je het haast zelf telen. Je kan de bestelde producten vervolgens ophalen op centrale punten (in steden), of mits een toeslag thuis laten leveren. eFarmz nog niet in élke Vlaamse gemeente, maar de organisatie belooft snelle uitbreiding. (EK)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content