Vaak voorkomende keurmerken op voeding en waar ze voor staan

© ISOPIX

Raak jij ook niet meer wijs uit al die logo’s op voedingsverpakkingen die een beter, ecologischer of ethischer product beloven? Hier vind je een oplijsting van de meest voorkomende officiële labels.

Weet wel: dit is slechts een beknopt overzicht van de meest voorkomende officiële logo’s. Elk land heeft bijvoorbeeld zijn eigen biolabels. Wij kozen in deze lijst enkel voor de erkenningen die regelmatig in Belgische winkels terug te vinden zijn.

Daarbij zijn er nog heel wat minder officiële logo’s in omloop. Dat zijn er mooi uitziende labels die de producenten zelf ontwikkelden (zoals ‘Quality Cocoa for a Better Life’ van Callebaut, ‘Dolfijnvriendelijk gevangen tonijn’ op zowat elk blikje, of ‘CO2-neutral production process’ van Provamel), om hun product een groener of ethischer imago te geven. Bij deze logo’s is het niet altijd duidelijk waar juist naar gestreefd wordt of omvat het eisenpakket niets extra boven de regionale wetgeving, is de opvolging niet consequent en is soms onbekend wie controles uitvoert. Zeker zijn dat je niet in een marketingval trapt? Zoek het bewuste logo op in deze database met tal van labels.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content