Topkeuken aan zacht prijsje tijdens Restaurant Week

Prijsvriendelijk dineren in een toprestaurant kan vanaf 7 juni tijdens de Restaurant Week.

De Restaurant Week gaat van 7 tot en met 13 juni 2010 nationaal.Naast Vlamingen en Brusselaars kunnen nu ook Waalse fijnproevers genieten van een driegangenmenu in een toprestaurant aan een superzacht prijsje.

De eerste nationale editie van de Restaurant Week telt een 500-tal deelnemende restaurants en hoopt op 50.000 culinaire liefhebbers. Het principe van het evenement blijft hetzelfde: een driegangenlunch kost 22 euro, een driegangendiner 27 euro. Restaurants met 15 of 16 GaultMillau-punten mogen 10 euro meer vragen. Een restaurant met 17 GaultMillau-punten mag 20 euro meer vragen. Nadien kan de restaurantbezoeker de maaltijd beoordelen. Op het einde van de week wint één eethuis de publieksprijs.

Gène Bervoets zal ook nu het uithangbord van het culinaire event in Vlaanderen zijn. Hij krijgt versterking van Sang-Hoon Degeimbre, chef van sterrenrestaurant L’Air du Temps, die de fijnproevers aan de andere kant van de taalgrens warm zal maken voor de Restaurant Week

Net als tijdens de vorige edities zal het evenement geld inzamelen voor het goede doel. Bij elke reservatie wordt een bedrag opzijgelegd ten voordele van Belgische soepkeukens die minder bedeelden van een warme maaltijd voorzien. Vorig jaar zamelden de deelnemende eethuizen 4468,60 euro in.

David Bitoune

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content