Topchef Gert De Mangeleer opent nieuw restaurant in Brugge

Driesterrenchef Gert De Mangeleer van restaurant Hertog Jan opent in juni 2014 een tweede eethuis op de huidige locatie van zijn driesterrenzaak.

Topchef Gert De Mangeleer gaat, in navolging van driesterrencollega’s Sergio Herman en Geert Van Hecke, een tweede restaurant openen. Het nieuwe eethuis komt op de huidige locatie van zijn driesterrenzaak Hertog Jan. Bedoeling is om er een toegankelijk restaurant van te maken, waar je prijsvriendelijk en lekker kan tafelen. Meer details wil hij voorlopig niet kwijt. Hertog Jan krijgt vanaf augustus 2014 onderkomen in ‘Hoeve De Pleyne’ in Zedelgem.

Er beweegt wat in de Vlaamse restaurantwereld. Sterrenchef Johan Segers opende onlangs in Antwerpen zijn derde restaurant Te Kook, op een boogscheut van zijn gastronomisch restaurant ’t Fornuis en zijn bistro De Koraal. Danny Horseele verhuisde eind augustus potten en pannen van zijn (failliete) tweesterrenzaak Restaurant Horseele naar de elitekantine van de gloednieuwe Gentse Ghelamco Arena. Aangezien de Michelinsterren mee verhuizen, is Gent in één beweging een tweesterrenrestaurant rijker.

In de Arteveldestad opent binnenkort ‘Flemish Foodie’ Olly Ceulenaere zijn eigen zaak Publiek in het pand waar voordien De Avonden was ondergebracht (De Ham bij de Dampoort). En over drie maanden gaat Sergio Herman op gastronomisch avontuur in Antwerpen. Hij opent er, samen met zijn rechterhand Nick Bril, restaurant The Jane en de food- en cocktailbar The Upper Room Bar.

Voormalig sterrenrestaurant Aneth in Brugge sluit eind dit jaar definitief de deuren. Het verlies van de Michelinster viel chef Paul Hendrickx te zwaar. Hij gelooft niet meer in grote gastronomie en doet dus de boeken toe. En ook het Mechelse sterrenrestaurant Folliez zet er na 25 jaar een punt achter. Op 20 december volgt de laatste service. (DB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content