Toerisme Vlaanderen zoekt nieuwe lichting Jong Keukengeweld

© Michaël Dehaspe

Jonge chefs tussen 18 en 35 jaar, die achter het fornuis staan in een restaurant in Vlaanderen en Brussel, kunnen zich kandidaat stellen om mee te Vlaamse gastronomie in de etalage te zetten onder de noemer Jong Keukengeweld.

Toerisme Vlaanderen gaat samen met Horeca Vlaanderen, de provinciale toeristische diensten en verschillende steden ook dit jaar op zoek naar een nieuwe lichting Jong Keukengeweld. Chefs die op 1 oktober 2016 minstens 18 en maximaal 35 jaar oud zullen zijn en koken in een restaurant gelegen in Vlaanderen of Brussel, mogen zich kandidaat stellen.

De geselecteerden zullen vanaf het najaar een jaar lang deel uitmaken van een grote promotiecampagne en zullen in oktober en maart telkens een driegangenmenu voor 55 euro aanbieden aan jongeren van 18 tot 30 jaar.

Met de campagne Jong Keukengeweld wil Toerisme Vlaanderen “de toeristische bestemming Vlaanderen nog meer op de culinaire wereldkaart zetten” door promotie te voeren voor jonge topchefs die op een innovatie manier met lokale producten werken. De voorbije jaren werden uit een honderdtal kandidaturen telkens zowat zestig chefs gekozen op basis van het oordeel van een vakjury die in de loop van april of mei anoniem een bezoekje brengt aan de restaurants in kwestie. De chefs hoeven niet de zaakvoerder te zijn, maar mogen ook geen souschef van het restaurant zijn.

“Ook wie de voorbije edities al deelnam, mag zich opnieuw inschrijven, zolang ze intussen maar niet te oud geworden zijn”, zegt Stef Gits van Toerisme Vlaanderen. “We hopen op eenzelfde aantal en regionale spreiding als de voorbije jaren, maar dat zal natuurlijk van de jury afhangen. Chefs die opgenomen worden in de lijst van Jong Keukengeweld moeten nu eenmaal elk jaar opnieuw een soort van examen afleggen.”

De Jong Keukengeweld-chefs krijgen van de organiserende partners aandacht via onder meer nationale media en Facebook. Wie zich kandidaat wil stellen, kan dat nog tot 15 april via jongkeukengeweld.be. (Belga/DB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content