Sergio Herman ontwerpt serviescollectie voor Serax

© gf

Servies, maar ook glazen, bestek, keukenmessen en snijplanken ontwierp de sterrenchef voor het Antwerpse label. Het is de eerste keer dat hij zich op de stiel toelegt.

Sergio Herman brengt een servies uit onder de naam Surface. Hij ontwierp onder meer borden, glazen, overschalen, broodplanken en bestek. De stijl is nogal bruut en past in de nieuwe plannen van de chef-kok. ‘De collectie is een heel persoonlijk project voor mij. Het resultaat van een jarenlange wens om te creĆ«ren en te verrassen’, zght de sterrenchef. ‘Ik heb me laten inspireren door de ongerepte natuur van Zeeland met haar ruwe texturen en mooie onvolmaaktheden die laten zien wat echt en waar is’, aldus de sterrenchef.

Herman opent volgend jaar een strandpaviljoen in Cadzand, heeft net een kookboek uit met ‘eenvoudige bereidingen voor thuis’, en start binnenkort ook zijn keten luxefrituren. Het is de eerste keer dat hij een servies ontwerpt en de producent is niet toevallig Serax. De serviezen van Serax sieren overal ter wereld de tafels van sterrenrestaurants en tegenwoordig ook van Radisson-, Hilton- of Sheratonhotels.

Eerder was er al een samenwerking tussen Serax en Sergio’s restaurant The Jane. Blikvangers in zijn eigen collectie zijn de stevige glazen en terracotta ovenschaaltjes. Het bestek is eenvoudig en de oervormen doen denken aan vroeger. (VH/DB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content