Rotterdam organiseert World Food Festival

Het World Food Festival presenteert van 18 september tot 27 oktober eten op zijn Rotterdams.

In Rotterdam wordt van 18 september tot 27 oktober het World Food festival georganiseerd, een nieuwe manifestatie die horeca, voedselproducenten, wetenschappers en topkoks laat zien, horen en proeven wat Rotterdam schaft. Het festival spreidt zich uit over de hele stad en de haven met als kloppend hart het Museumpark.

Rotterdam is naast een culinaire hotspot ook een vooruitstrevende stad op het gebied van de productie en distributie van voedsel. De havenstad biedt met 170 culturen een enorme culinaire diversiteit. Fijnproevers, alleseters en professionals kunnen tijdens het World Food Festival de laatste ontwikkelingen zien, bespreken, proeven en beleven.

Met grote en kleine events, markten, proeverijen, workshops, interactieve tentoonstellingen, stadsroutes en havenexcursies brengt het festival de bezoekers in aanraking met de volledige voedselketen.

Het programma gaat in op culinaire trends en de nieuwste ontwikkelingen in de voedselindustrie, heeft aandacht voor wereldvoedselvraagstukken, de invloed van voeding op de gezondheid en lokale initiatieven op het gebied van duurzame voedselproductie.

Het Future Food House in het Museumpark wordt de centrale plek van het festival en biedt een spannende blik op de toekomst van voedsel met onder meer ‘culinaire jamsessies’ tussen topkoks. (RDM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content