Restaurant Lieven: Relaxed en puur

Lieven Vynck (29) opende eind maart 2011 samen met zijn vrouw Rebecca Vandekerckhove het restaurant Lieven in hartje Brugge. Vanaf de eerste dag stroomde het publiek toe.

Lieven Vynck (29) opende eind maart 2011 samen met zijn vrouw Rebecca Vandekerckhove het restaurant LIEVEN in hartje Brugge. Vanaf de eerste dag stroomde het publiek toe. Plaats van gebeuren is het oude hoekhuis van een stoffeerder.

Het pand stond negentien jaar leeg en werd door architectenbureau Vermeersch en binnenhuisarchitect Lieven Musschoot stevig onder handen genomen. Aan de gevel hangt een lichtinsigne ontworpen door de Brugs-Amerikaanse artiest Brody Neuenschwander. In de eetzaal, met opvallende muur van stroken afvalmarmer, heb je zicht op de keuken.

Op de eerste verdieping is de living, een privésalon met eettafel en stoelen in sloophout ontworpen door Piet Hein Eek.

Bijna alle werk wordt met zijn tweetjes gedaan: Lieven kookt smakelijke gerechten, Rebecca, die eigenlijk graficus van opleiding is, ontvangt op een innemende manier. De kok leerde koken in bekende Brugse restaurants als De Snippe, Den Gouden Harynck en Auberge De Herborist en werkte in Spanje bij ABaC. Eten doe je, laag of hoog gezeten, in een ontspannen huiselijke sfeer. De spijskaart vermeldt dertien gerechten. Er zijn geen menu’s.

Restaurant Lieven: Philipstockstraat 45, 8000 Brugge. 050 680975. Zondag en maandag gesloten

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content