Paulette in Gent *** : troosteten met als slogan ‘simpel maar lekker’

© CWF&PH

Naar Paulette ga je voor simpele schotels, die met veel liefde worden gemaakt. Onze recensent ging er knorrend van plezier naar buiten: ‘Voor deze prijs en kwaliteit zou ik er serieus aan twijfelen om ooit nog zelf te koken, mocht ik dichter bij Paulette wonen.’

Famke Dequidt, die samen met Jason Blanckaert het restaurant J.E.F. uit de grond stampte, opende dit najaar een eigen zaak: Paulette. Hier geen cheffy gerechtjes, maar troosteten met als slogan ‘simpel maar lekker’. Op de kaart vinden we gezellige, huiselijke schotels zoals Famkes signatuurgerecht ‘chicons in hespe met puree’. Klassiekers als stoofvlees, spaghetti of lasagne verbroederen met bloemkool, groene curry en gebakken rijst of aardpeer, verse geitenkaas en rozemarijncrunch. Spek naar ieders bek dus.

In Paulette kun je zowel gerechten mee naar huis nemen, zodat je je benen onder tafel kunt schuiven zonder je uit te sloven, als ter plekke iets eten aan een van de kleine tafeltjes. Ik kwam er tussen de middag met het idee ter plaatse te proeven, maar dat was buiten het succes van de zaak gerekend. Alle tafeltjes zaten vol. Wendbaar als ik ben, besloot ik om twee gerechten mee te nemen en het hele recensiegebeuren te verhuizen naar mijn eigen keukentafel. Ik hoefde me niet op te kleden en ik kon lekker opzichtig notities maken, de voordelen bleken legio.

Om de middaghonger te stillen nam ik ook een boterham ‘gebakken gehakt, tikka masala’ (5,50 euro) mee die ik aan de charmante Gentse wateren verorberde. Tussen twee stevige sneden lekker brood zat een laagje gehakt dat subtiel gekruid was met Indische kruiden. Een soort vleessla 2.0. die mij ongelooflijk smaakte.

Heerlijk huiselijk eten zoals je dat nog veel te weinig vindt

Thuis werd eerst de spaghetti bolognaise (11 euro) opgewarmd. De genereuze portie pasta is haast voldoende voor twee personen. De bolognaisesaus, bestaande uit niets meer dan gehakt en tomatensaus, is simpel en lekker, zoals de slogan het voorschrijft. De pasta heeft nog beet, toch niet vanzelfsprekend voor voorgekookte en opnieuw opgewarmde pasta. Het gehakt is lekker en zuiver van smaak.

Daarna komen de hespenrolletjes (13 euro) uit de oven. Dit gerecht is met recht en rede het uithangbord van de zaak: een pittige kaassaus, stevige stronken witloof en goede hesp. Het witloof is niet van de waterige variant die je saus veel te vloeibaar maakt. En de saus is perfect op smaak, voldoende fris en niet bloemig.

Heerlijk huiselijk eten zoals je dat nog veel te weinig vindt. Hulde aan Famke om deze pretentieloze vorm van koken zo goed te brengen. Voor deze prijs en kwaliteit zou ik er serieus aan twijfelen om ooit nog zelf te koken, mocht ik dichter bij Paulette wonen.

Goudstraat 2, 9000 Gent

09 335 33 55

Van maandag

tot vrijdag

van 11 u tot 19 u.

Sterretjes : * Matig ** Correct *** Positieve belevenis **** De omweg waard

Partner Content