Nieuwe Brusselse brasserie

Het modern chique Park Side serveert vakkundig bereide culinaire evergreens.

Park Side is te vinden op het gelijkvloers van een modern gebouw aan het Jubelpark, gelegen op een steenworp van het Schumanplein. Buiten- en binnenkant zien er hedendaags chique uit en doen vermoeden dat de rekening gepeperd zal zijn. Tot onze verrassing viel dat goed mee: wij aten een driegangenmaaltijd van de kaart en dronken een flesje wijn en waren met twee iets meer dan honderd euro kwijt. Daar moet wel bij worden vermeld dat wij voorzichtig bestelden.

Park Side is een initiatief van Henri Baeyens, een van de vennoten van het restaurant Lola aan de Zavel (zestien jaar onvergankelijke kwaliteit) en Christian Vanden Boogaard (ex-Adrienne in het Atomium). Om Park Side te realiseren werd flink in de geldbuidel getast. Het restaurant bestaat uit vier zalen met ruimte voor twee honderd gasten en een privézaaltje voor twintig. Het geheel heeft allure en valt in de smaak bij het kosmopolitische publiek uit de Europese wijk.

Wij werden in het Frans onthaald en mochten zelf onze jassen ophangen. De spijskaart die wij gepresenteerd kregen was opgesteld in Frans-Engels. Chef-kok is Donald Loriaux. Hij kreeg een gedegen opleiding bij Bruneau, Dupont en Maison du Cygne. De chef kreeg de opdracht om brasserieproducten zo goed mogelijk naar voren te brengen. Voor culinaire vernieuwing is men in Park Side niet op het juiste adres. Wel om smakelijk te eten van vakkundig bereide culinaire evergreens.

Wij proefden: garnaalkroketten die te kort in het vet hadden gelegen met een vulling die punch mistte (15 euro) en in filodeeg verpakte nubashi-garnalen met basilicum, raketsla en een sausje van honingazijn en aceto balsamico (16 euro). Hoofdgerechten waren: tartaar van rund, die om kruiding smeekte, opgediend met correcte frieten (men kwam een tweede keer langs met warme frieten) en verzorgde rauwkostgarnituur (16 euro) en een nostalgisch lekkere ovenschotel van witloof, ham, comtékaas en aardappelpuree (15 euro). De wijnkaart is uitgebreid en vermeldt een ruime keuze aan wijnen die zowel per glas (12 cl) als per XXL glas (24 cl) worden geserveerd. Afsluiten deden wij met een lekkere ijskoffie (7 euro). (PvD)

Kader: modern chique
Onthaal: vooral in het Frans
Keuken: vakkundig bereide brasseriegerechten

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content