Lekker Chinees restaurant in Antwerpen

Cuichine inhartje Zurenborg is een Chinees restaurant van een nieuwe generatie met een sobere, strakke inrichting met oosterse toetsen en zonder kitsch. Het repertoire op de spijskaart is origineel.

Bandenfabrikant Michelin heeft van zijn Bib Gourmand met budgetvriendelijke restaurants een jaarlijkse traditie gemaakt. Met deze uitgave toont Michelin dat lekker eten niet noodzakelijk veel hoeft te kosten. In de gloednieuwe uitgave 2012 werden 242 adressen opgenomen die een lekker driegangenmenu aanbieden voor maximaal 35 euro (36 euro in Brussel).

Wij bladerden in de gids met 22 nieuwe Belgische Bib-adressen en werden nieuwsgierig bij het commentaar over het Antwerpse restaurant Cuichine. Omdat wij nog nooit van Cuichine hadden gehoord, reserveerden wij een tafel en trokken nog diezelfde avond naar hartje Zurenborg. Daar, op de begane grond van een oud rijtjeshuis, troffen wij een Chinees restaurant van een nieuwe generatie met een sobere, strakke inrichting met oosterse toetsen en vooral zonder kitsch. Plafonds, muren en meubilair zijn in matzwart. De getemperde verlichting maakt dat Cuichine een typisch avondrestaurant is.

Het repertoire op de spijskaart is origineel en het lezen scherpt de honger. Specialiteit is pekingeend all the way, met amuse van eend, het gelakte vel, soepje van eend en twee bereidingen met eend (op reservatie, 45 euro per persoon). Wij kregen kroepoek met wasabimayonaise en gestoomde jonge Japanse sojaboontjes als knabbelaars.

Smakelijke maaltijd

Wij bestelden twee voorgerechten: blauwe krab in zacht pantser uit de frituur met zeewier en chilimayonaise (13 euro) en in huis gemaakte dim sum of verzorgde stoompasteitjes van groenten, garnaal en vlees, opgediend met zelfgemaakte sambal en sojasaus (9 euro).

De twee hoofdgerechten waren: lapjes verse zeeduivel uit de wok met suikerbonen, gemarineerde shiitake, bamboe, lotuswortel en oestersaus (24 euro) en halve kreeft van flink formaat, bereid in de wok met gember, knoflook, lente-ui, oestersaus en krokante paksoi (22 euro).

Het eten werd op een passende manier begeleid door een gespierde Portugese Quinta do Vallado met donker fruit en specerijen in het aroma (26,50 euro). Deze smakelijke maaltijd werd afgesloten met een fris nagerecht van limoensorbet, granité van ananas, munt en een scheutje Absolut Vodka (7 euro).

Categorie: hedendaags Chinees

Keuken: 8

Decor: 8

Comfort: 7

Service: 8

Prijs/kwaliteit: 8

CUICHINE, Draakstraat 13, 2018 Antwerpen, 03 289 92 45.

Maandag en zaterdagmiddag gesloten.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content