Le Cor de Chasse

Mario Elias werd in Oostende geboren en verhuisde naar Barvaux, waar zijn ouders sinds 1978 restaurant Le Petit Chef exploiteren. Mario volgde banketbakkersschool in Waremme, hotelschool in Spa en ging aan de slag in gastronomische restaurants als Le Capucin Gourmand en Château d’Hassonville, waar hij twee jaar chef-kok was. Twaalf jaar terug nam hij het ouderwetse hotel-restaurant Le Cor de Chasse over en vernieuwde de zaak geleidelijk aan en met bescheiden middelen.

Via boeken, contacten met collega’s als Sang Hoon Degeimbre, en veel experimenteren heeft hij zich de laatste keukentechnieken aangeleerd. Mario Elias is een van de schaarse Waalse vertegenwoordigers van ‘het nieuwe koken’. Hij is meer dan ooit gemotiveerd want sinds 8 juni bevindt het restaurant zich op een nieuwe plek. Samen met zijn vrouw Aurore kocht Elias vijf kilometer verderop, in het mooie dorpje Weris, een kasteelboerderij uit 1680. Het gebouw werd volledig gerenoveerd en er werden een nieuw restaurant en zes gastenkamers in ondergebracht. Het visitekaartje is het viergangenmenu voor 50 euro!

Restaurant en gastenkamers Le Cor de Chasse: rue des Combattants 16-18, 6940 Weris. 086 211498. www.lecordechasse.be. Dinsdag en woensdag gesloten.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content