La Ferme Houard

La Ferme Houard bevindt zich in een prachtige kasteelboerderij uit de zeventiende eeuw, in de buurt van het dorpsstation en de samenloop van de Ourthe en Aisne. De boerderij werd in 2002 gerestaureerd. In het brasseriegedeelte werden de oude stenen en houten en ijzeren elementen gecombineerd met hedendaagse accenten. De koks bereiden er traditionele gerechten met terroir-producten en met vlees van dieren die op de boerderij werden vetgemest.

Specialiteiten zijn bereidingen op de grill. In de weiden en stallen zie je onder meer runderen van het Belgische Witblauwe ras en van het melkras Holstein. De kippen scharrelen rond in openlucht. De dieren worden op een respectvolle manier, met eten van goede kwaliteit gekweekt. Op de boerderij maakt men ook eigen boter en room, en er is een kleine beenhouwerij, waar je gerijpt vlees kunt kopen. Het varkensvlees draagt het kwaliteitslabel Porc Qualité Ardennes. Voor de kleintjes is er speeltuig.

La Ferme Houard: restaurant, gastenkamers, winkel met streekproducten, slagerij: rue Hodister 1, 6941 Bomal-sur-Ourthe. 086 210410. www.ferme-houard.be. Gesloten zondagnamiddag, maandag en dinsdag. In het seizoen elke dag open..

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content