‘Hippodroom’ in Antwerpen: Nieuw bloed voor oud restaurant

© Daniel Geeraerts

De gerenoveerde brasserie Hippodroom, een Antwerps icoon, heropende onlangs de deuren met een nieuwe chef en een nieuwe kaart. Wij brachten er een culinair bezoek.

Tegenover het Antwerpse Museum voor Schone Kunsten stond begin 20ste eeuw een variététheater, waar revues en paardenshows werden opgevoerd. Het doek viel definitief in de jaren vijftig. Met de revival van het Zuid in de jaren negentig kwam op de plaats van het theater het kunstzinnige restaurant Hippodroom. Nieuwe zaakvoerders gaven de eetzaal een urban chic-tintje. Op de kaart vervingen ze de typisch Belgische gerechten door wereldse bereidingen met fusioninvloeden van de mediterrane en de Aziatische keuken. Chef-kok William De Bruyne is verantwoordelijk voor die kosmopolitische culinaire aanpak. Hij is overgeheveld van het Verso Café.

'Hippodroom' in Antwerpen: Nieuw bloed voor oud restaurant
© Daniel Geeraerts

Ook achter de schermen veranderde een en ander. Hippodroom is sinds kort in handen van Shrimp Tempura Hospitality Groep, ontstaan uit de bundeling van enkele horecaondernemers. Tot die groep behoren onder meer Umami en Danieli Il Divino. De eigenaar van de Hippodroom is sinds zeventien jaar Slassi Abdel. Hij bleef mee aan boord als partner.

Onze keuze

De wijnkaart is gevarieerd en de prijzen zijn gekruid. De kurk ging van een Barbera d’Asti, La Luna e i Falo 2013, een gestructureerde rode uit Piemonte (36,50 euro). Er kwam een smakelijke maar weinig aantrekkelijk ogende bereiding van aubergine, parmezaan, tomaat en basilicum als heruitgevonden melanzane alla parmigiana (13 euro) en zes smakelijke, in huis bereide dim sum met vulling van kip, koriander en pijpajuin, opgediend in een smakeloze bouillon (13 euro).

Een stuk kabeljauw van goede kwaliteit was op zijn Siciliaans bereid in de oven met salmoriglio (citroen, olijfolie, look, oregano, peterselie), tomatensaus en pesto van waterkers (24 euro). Tagliata van kort geschroeide en in repen gesneden rib-eye van prima kwaliteit werd gepresenteerd op laagjes gebakken aardappel en raketsla, en was afgewerkt met kruidenpesto en basilicum (26 euro).

Afsluiten deden wij met chocolate fever met een kroketje van lopende chocolade in een krokant kokosjasje, smakelijk vanille-ijs, sorbet van chocolade en mousse van witte chocolade (10 euro). De opdracht om klassiekers uit de internationale keuken te hervormen, lukte de ene keer beter dan de andere keer. (Pieter Van Doveren)

Adres

Hippodroom, Leopold de Waelplaats 10, 2000 Antwerpen.

Zaterdagmiddag, zondag en maandag gesloten.

Terras met zicht op het museum en terras onder parasol in beschutte stadstuin.

Kader: urban chic

Onthaal en bediening: correct

Keuken: heruitgevonden klassiekers uit de wereldkeuken

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content