Gramm: Enkel vijfgangenmenu’s

Een vijfgangenmenu voor de bodemprijs van 38 euro, samengesteld uit lekkere, lichte en gezonde gerechten: dat kan in het Brusselse restaurant Gramm.

Keuken 8

Comfort 6

Bediening 6

Prijs/kwaliteit 9

Gramm, Vlaanderenstraat 86, 1000 Brussel, 02 324 99 66, Grammrestaurant.be book@grammrestaurant.be

Chef-kok Erwan Kenzo Nakata heeft een interessant profiel en toont inzicht door de manier waarop hij de kookkunst benadert. Zijn achtergrond is Bretons en Japans en aan het fornuis is hij autodidact. Erwan Kenzo studeerde klassieke muziek gitaar aan de Académie des Beaux-Arts, schreef zich in voor een avondcursus koken aan de CERIA, las boeken van grote chefs en wist zijn smaak aan te scherpen.

Het concept van zijn restaurant is gebaseerd op betaalbare, verse seizoenproducten van goede herkomst. Erwan Kenzo Nakata luistert naar de natuur en benadert wat groeit en bloeit met ernst en eerlijkheid. Hij geeft waarde aan zijn leven door voor lichaam en planeet te zorgen en verspreidt geluk via eenvoudige en vanzelfsprekende creaties, die voortvloeien uit een zuivere geest.

Gramm presenteert uitsluitend een menu van vijf gangen voor de bodemprijs van 38 euro. Er kon zelfs nog een welkomsthapje af in de vorm van crème van bloemkool met zoete aardappel en ster-kers. Op lage temperatuur gegaard ei kwam met shiitake en rauwe asperge. Gebakken knolselder werd vergezeld door gebakken sucrine (sla), raap en parmezaan. Langzaam gegaard kalfsvlees lag in het bord met zeekraal, erwt, dille en zoetzuur gemarineerde komkommer. Zeebrasem lag naast ravioli van plakjes raap en platte kaas en poeder van pijpajuin. Afsluiten deden wij met aardbei, pomelo en rabarber. Alles zat vol pure en frisse smaken, was verzorgd en vrij van wanklanken. Dat de inrichting een beetje koud en kaal is, wat de akoestiek niet ten goede komt, nemen wij er graag bij! (PvD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content