Den Duyventooren: In een oude hofstee

© Michel Vaerewijck

Den Duyventooren ligt te midden van een groene streek met veel water en romantische optrekjes met mooie tuinen. Het restaurant is ondergebracht in een oude hofstede.

DEN DUYVENTOOREN ligt te midden van een groene streek met veel water en romantische optrekjes met mooie tuinen. Het restaurant is ondergebracht in een oude hofstede. Aan de straatkant bevindt zich de ‘wallinge’ of ‘duyvenkeete’, die oorspronkelijk bij het kasteel hoorde.

De hoeveelheid duivengaatjes in de toren vertellen over de belangrijkheid van het bijbehorende kasteel en zijn inwoners. Inge Herteleer is de vrouwelijke chef. Zij kookte ondeR rmeer zes jaar in de Waterhoeve in Merendree. Echtgenoot Lieven Bouckaert heeft het zaalgebeuren onder zijn hoede.

Het restaurant werd vanaf de eerste dag druk bezocht. De inrichting is actueel. Aan tafel zitten dames met handtassen, oma’s, jongeren, zakenlieden en hele families. De gasten komen vroeg, om goed en royaal te eten en zich te amuseren. Het eten is Belgisch, gebaseerd op verse producten en de prijzen van spijs en drank zijn correct. Het menu is troef.

Restaurant Den Duyventooren: Bellemdorpweg 68, 9881 Bellem-Aalter. 09 371 97 23. Dinsdagavond, woensdag en zaterdagmiddag gesloten. Lunch: 15 euro, menu 35 euro.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content